Той ме заряза. Как да си върнем любимия човек? (Изпитани техники)

7 най-чести причини, поради които той си отива. Той ме заряза, трябва ли да го спирам? Как жените преживяват раздялата? Как мъжете се решават на раздяла? Какво се случва в главата на мъжа, преди да зареже жената?

Още в текста: Как да преживеем раздялата – 10 отлични съвета от психолог.  Има ли последен шанс? 8 типа неправилно поведение след раздялата. Как помага психологията на двойките? Консултирайте се със специалист! Истории на дами, върнали си любимия

Той си отиде. Какво да правя? Как да си го върна?

Тя е в паника. Търси логично обяснение и е готова на отчаяна борба, за да спаси връзката си. Първият й импулс е да му се обади, да му каже как се чувства и да го склони да се върне.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Но рационалният подход е Тя да помисли дали си струва да го връща. Може би любовта си е отишла, тогава защо да хаби повече време?

Ако Тя все пак държи да го върне, разумното е да му даде време и свободно пространство. Междувременно да подобри себе си и накрая – да пристъпи към нов контакт с него.

Но защо той си отиде? Можех ли да го спра?

Вероятно вината не е в Нея. Ще потърсим причините с помощта на мъжката психология.

7 най-чести причини,

поради които той си отиваТой ме заряза

 1. Мъжът не се чувства достатъчно важен, харесван и обичан. Много жени от всички възрасти не умеят да внушат на любимия си, че той е уникален и неповторим. А Той има нужда да му се казва и показва;
 2. Във връзката е имало много спорове и скандали. Мъжът не понася лошо настроение и лоши отношения. В романтичното начало на връзка споровете са завършвали с прекрасен секс, но постепенно неприятният вкус от скарванията надделява;
 3. Той не получава разбиране и съпреживяване. Както казват, „твърде различни“. Мъжът се нуждае от допирни точки и извън любовта. Ако не, Тя трябва да потърси и създаде общи интереси;
 4. Той иска повече (и по-качествен) секс. Звучи несериозно? Несъответствието в сексуалните желания е честа причина за края на връзката. Особено ако Той мисли, че Тя не го желае, а му „дава“ насила или по задължение. Той започва да се съмнява в способностите си на мъж и губи интерес към връзката, в която не се представя добре;
 5. Появила се е друга. Типична ситуация, абсолютно болезнена – за чувствата й и за нейното его. Но колкото и да боли, най-доброто е Тя да се откаже. Без колебание;
 6. Тя вече не му харесва като жена. Хората се променят с възрастта. Напълняват, повяхват, отпускат се. Тя по-често се показва в „автентичен“ вид – негримирана, зле облечена…
 7. Той вярва, че Тя не е достойна за него. Случва се с мъже, които са били поощрявани и хвалени от мама в детството. Внушено им е, че те са най-добрите и имат право на най-доброто. В своите очи той е идеален, а Тя – колкото и да се старае, не може да го стигне.

Трябва ли да го спирате,

ако Той е решил да си отиде?

Каквато и да е причината, тя няма да се премахне с думи. Нито със сълзи, молби и обещания. Каквото и да каже Тя, ще бъде недостатъчно.

Правилният подход е Той да бъде оставен на спокойствие. Да му се осигури време и пространство, и свобода – което е най-съществено за него. Правилният подход е Тя да не звъни, да не пише, да не иска среща, да не прави скандали.

Мъжът не обича скандали. При раздялата Той най-много се бои от скандали и сълзливи драми. Такива сцени могат още повече да го отблъснат.

А какво да прави Тя? Да помисли наистина ли иска този мъж. Ама истински ли го иска или говори нараненото й его. Някои жени не понасят да бъдат изоставени. Приемат го като загуба, като поражение. И нерядко тръгват срещу собствените си интереси и желания, само и само да възстановят изгубените позиции.

От гледна точна на психологията, загубата на любимия човек се възприема на подсъзнателно ниво като смърт на близък. Изоставеният преживява същият шок като при смърт. И логично – загубата е реална на физическо ниво.

А какво ще се случи, когато Тя не го търси, не му звъни и му оставя свободно пространство?

Тя ще разбере какви са истинските му мотиви. Може би Той е искал да я провокира, да провери любовта й, да я предизвика или да я манипулира по конкретна причина?

В такъв случай Той ще провокира контакт по един или друг начин, уж случайно или по не търпяща отлагане причина.

Другият вариант е: отношенията са непоправимо увредени, любовта си е отишла.

Време е Тя да се замисли: иска ли го на всякаква цена. Без да я обича? Просто физически? Отговорът е ясен, макар и не винаги очевиден в моменти на болка и разочарование.

Как жените преживяват раздялата?

Любовната раздяла е тежък момент, дори и при липсата на дълбоки чувства. Тя променя в значима степен живота на партньорите. Нерядко изменя ежедневието, приятелите, забавленията, финансите и дори дома. Загубите са такива, че сами по себе си пораждат съжаление.

На психологическо ниво жената преживява подобие на болест или „траур“. За известен срок се развива депресия.

Депресия след раздялата – това е естествено състояние. А колко ще продължи – зависи от индивидуалната емоционалност и от дълбочината на чувствата.

Жените, които след раздяла плачат, викат, обвиняват и изпадат в истерия, по-бързо изпускат парата и не са така застрашени от депресия, както други, които задържат емоциите в себе си. Някои страдат с години, други се съвземат за около 3 месеца.

Класическа грешка: удължаване на агонията

Тя не умее да приключи. Да се откаже, да го пусне. Постоянно мисли за миналото. Разглежда снимки, говори за него. Следи профила му във фейсбук. Не си позволява да го забрави. Не си позволява да продължи.

Разумното поведение е обратното. Ако Тя се обича, ще си помогне да го забрави най-бързо. Нека изтрие снимките му и номера от телефона си, да изхвърли вещите му, да прекъсне всички нишки към него и миналото.

След момент на съжаление и печал е настъпи облекчението. Психологически ще спадне нивото на самоизмъчване и на задържане в непродуктивното минало.

Идеалният вариант е Тя да смени обстановката, да вземе отпуск и да замине някъде. Да провокира промяна на физическо ниво, за да подпомогне психологическата.

Как мъжете се решават на раздяла?

Тя винаги се пита как се е стигнало до раздяла. ЗАЩО?!!!

Той ме заряза

Раздялата е тежко събитие и за двете страни

Раздялата винаги е изненадваща, дори да е очаквана с години. И винаги е неразбираема.

Какво се случва в главата на мъжа, преди да зареже жената?

Жената предполага, че има дълбока причина. Някаква скрита мотивация.

А всъщност Той мисли така: Няма какво да анализирам и да обяснявам. Не ми е било добре в тази връзка, прекъснал съм я. Нямаше смисъл да продължавам. Любовта си отиде, отидох си и аз. Какво има да обяснявам, всичко е ясно и без разговори.

Някои мъже анализират. Те ще дадат обяснение за раздялата – невъзможно за оборване. Например: това не беше Тя (истинската). Нямам бъдеще с нея. Не мога да си представя, че ще бъда с нея цял живот. Не искам да удължавам една непродуктивна връзка. Не я обичам. Или: обичам я, но не ми е добре с нея.

Какво да правим?

Разделете се с достойнство. Пуснете го. Дайте:

Спокойствие и пространство за мъжа

Ако той желае да бъде освободен, освободете го. Може би имате механизми да го спрете. Например общ дом, недостатъчни финанси. А децата? Те как ще страдат!

Да, вие имате възможност да го манипулирате. Но продуктивният начин е да гледате на мъжа като на трамвай. Той вече е потеглил. Искате ли да му биете спирачките или да тичате след него?

Раздялата винаги има едно положително и прекрасно качество: тя е началото на нов живот. Нов живот, който ще дойде с неизвестни, но сигурни подаръци. Непременно ще ви се случат хубави неща в бъдеще, обратното не е възможно. Освен ако в самосъжалението си не пропуснете да ги видите.

Пред всяка жена след приключила връзка стои възможността за нов мъж, нова любов, нови прекрасни преживявания, ново щастие. Животът продължава и не може да бъде спрян.

А ако той реши да се завърне, нека е зряло и осъзнато решение, а не под натиска на манипулация.

Как да преживеем раздялата?

Имате право да тъжите. Изплачете се, викайте, ядосайте се (насаме), но след това се погрижете за себе си. Имате право да продължите и да срещнете нещо по-добро.

Запомнете: раздялата е за ДОБРО! Дори в момента да ви боли и да не виждате ползите. Щом той си е тръгнал, значи връзката не е имала бъдеще.

10 отлични съвета от психолог

 1. Разберете, че нищо не е вечно. Рядко се създават отношения за цял живот. Рано или късно се стига до промяна. Промяната е принцип на Вселената, просто го запомнете;
 2. Разберете, че връзката с мъж е важна, но не е „мисията“ на живота ви. Любовта е цвят и радост, но не и смисъл. Има живот и извън любовните отношения;
 3. Не си позволявайте да изпадате в емоционална „дупка“ след раздялата. Така започва депресията. Може да тъгувате до 2 седмици, но дотам;
 4. Намерете емоционален заместител – хоби или занимание, в което да вложите страстта си. Трябва ви обект, към който да отправите времето, вниманието и емоциите си. Сега е моментът за нещо, отлагано, но желано. Бизнес проект, спорт, ново хоби, инвестиция – според интересите ви;
 5. Не търсете нов мъж. Вероятността от грешен избор сега е огромна. Вместо това положете усилия да се хармонизирате и да ви стане добре със себе си. Ако не успявате сама, помагам на много жени да го постигнат;
 6. Позволете му да стане БИВШ. Позволете му да си отиде и прекъснете всички връзки. Знайте, че докато не освободите емоционално мястото до себе си, то няма да се запълни с нов качествен партньор;
 7. Когато срещате нови мъже, не ги сравнявайте с бившия. Не се водете от нуждата и от желанието да не сте сама. Гледайте качествата им, водете се от това дали има привличане;
 8. Потърсете нездравословните причини, поради които се нуждаете от мъж. Те ви правят зависими и ви тласкат към некачествени връзки. Може да е финансова зависимост или емоционална необходимост – всичко извън естествената потребност за любов е нездравословно и ви прави зависими;
 9. Поработете над себе си. Вижте с какво отстъпвате. Отпуснали ли сте се по време на предишната си връзка? Напълнели сте? Запуснали сте външния си вид? Пообновете гардероба си, изберете си нова прическа, спортувайте. Направете нужното, за да влезете пак във форма;
 10. Обичайте се. Нашата любов към себе си трябва да е най-силна и дълбока. Ако не се обичаме, няма да умеем да обичаме и другите, конкретно – бъдещият партньор, който ще срещнем.

Накратко: напред! Продължете! Животът не е спрял, бъдещето те очаква с нови прекрасни неща. Позволи  му да дойде, пускайки миналото. Успокойте се и не задържай болката. Превключи вниманието си напред. Не търси утеха в чашката, а в нови занимания. Не пий успокоителни, а си създай нови радости.

На думи е лесно, на практика е трудно само началото. И един съвет за тези, които не усещат сили да се справят

Отидете на психолог!

Навременната помощ ще ви спести страдания, сълзи и време. Ще предотвратите депресията и ще се възстановите по-бързо. Психологията има своите методи, чрез които ще се съвземете по-бързо и качествено. Готови за нова връзка.

Има ли последен шанс?Той ме заряза

Дайте още един шанс – но не на него, а на себе си. Дайте си шанс да сте щастливи, уважавани, ценени и избрани по любов, а не по сметка или поради стечението на обстоятелствата. Ако отношенията не са изчерпани, те по естествен начин ще се възстановят. Ако отношенията са изчерпани, дайте си бъдеще и шанса за други, истински и качествени отношения.

Вярвайте, че ви очаква нещо по-добро.

8 типа неправилно поведение след раздялата

Тя не приема раздялата и предприема атака.

 1. Устройва унизителни сцени, с които да го принуди да се върне. Демонстрира колко е нещастна и предизвиква съжаление;
 2. Провокира неговото благородство и чувство за отговорност. Изтъква неблагоприятното положение, в което остава след раздялата – примерно без пари, без квартира и т.н.;
 3. Манипулира го чрез децата. Внушава му, че трябва да се жертва, за да имат стабилна среда за отглеждане;
 4. Провокира го за секс. Опитва се да го задържи физически, надявайки се интересът да се разпали отново. Непродуктивно: сексът не е интересен за мъж, който вътрешно се е отказал от дадена жена;
 5. „Да останем приятели“ – тази тактика е претърпявала милиони пъти неуспех, но жените продължават да опитват. Мъжът изпитва вина и се съгласява, но всъщност приятелството е невъзможно. Единствено се удължава агонията;
 6. Тя влиза грубо в живота му. Среща се с приятелите му, говори с колегите му, манипулира го чрез роднините му. Той я среща на неочаквани места – вечер в бара или уж случайно пред входа на службата. Такова поведение плаши и още повече отблъсква;
 7. Опитва се да провокира неговата ревност – качва снимки с друг във фейсбук, демонстрира как добре си живее без него, провокира случайни срещи с „новия“.  Дали би проработило? Само ако все още има истински чувства;
 8. Преследва „другата“ и я притиска да се оттегли. Такова поведение граничи с патология – плаши и отблъсква. И рядко се постига нещо градивно.

Втори вариант: тя не приема раздялата, но не предприема нищо. Вглъбява се в себе си, затваря се, страни от приятелите. Това поведение не винаги значи, че са тя е загубила надежда. По-скоро не усеща сила за борба, но болестно преживява раздялата.

А може би Тя иска да го остави в информационно затъмнение относно себе си и да провокира любопитството му?

Истината е, че Той би се върнал от сърце само при една красива, спокойна, позитивна жена, която излъчва щастие и радост от живота. Станете такава. И докажете, че заслужавате най-качественото.

Как помага психологията на двойките

Как да различим криза в отношения от окончателния им край? Как да разберем кога наистина е свършило? Това идеално се вижда отстрани.

Добре, виждаме проблема. Но как да се дистанцираме? Как да прекъснем емоциите? Как да спрем чувствата?

Как да организираме отново живота си?

А може би все пак има надежда? Да се боря ли?

Раздялата може да премине в пъти по-безболезнено и по-бързо с помощта на психолог. Той ще прекъсне непродуктивното затъване, ще предотврати депресията.

Ще тества отношенията, за да открие има ли надежда и реална положителна основа, върху която да се стъпи за сдобряване.

Психологът предоставя страничния поглед, който е най-полезен в ситуация на бушуващи чувства. А погледът на специалист и познавач на човешката психика е възможно най-качествената опция. Психологическите консултации струват пари, но са продуктивни и надеждни, за разлика от „консултациите“ с приятелки или с мама.

Защо да не разчитаме на близките си за съвет?

Близките ни са пристрастни. Те са на наша страна и ще ни поощрят към това, което считат за наше добро. Но преценката им кое е добро е субективна. Тя е изработена на база техните лични убеждения и преживян опит. Давайки съвет, приятелката ще изходи от себе си, а не от нас. Тя не ни познава достатъчно отвътре, не знае скритите ни мотиви и желания, както понякога и самите ние не ги осъзнаваме.

Психологът е в състояние да изведе скритите ни мотиви от подсъзнанието и да ни помогне наистина обективно.

Консултирайте се със специалист

Аз съм Виолета Станева и съм психолог. Специализирала съм в сферата на любовните взаимоотношения. От години консултирам двойки и им помагам да се съберат или да прекратят окончателно отношенията си – според индивидуалната ситуация.

Моят опит показва, че след раздяла хората искат само едно – да върнат всичко, както си е било. Но много често това е вредно и дори болестно желание. Работата ми е да покажа ситуацията в реална светлина и заедно с клиента да изведем неговите истински желания и нужди.

След като се поставят реалистични цели, можем да работим по тях.

Моята задача е да намеря правилния отдушник за емоциите и тежките преживявания на клиентката, да намаля страданията й.

А как да организира жената живота си след раздялата? А ако става дума за развод, нещата имат юридическа и финансова страна.

Наистина, аспектите са много и аз работя във всички направления.

Целта е една: жената да се почувства отново щастлива и да се възстанови за нов живот.

Това е напълно реално и се случва всекидневно. Мои клиентки разказаха историите си и позволиха да бъдат публикувани, за да дадат надежда и на други жени, че изход има и бъдещето е прекрасно.

Истории на дами, върнали си любимия

Той ме напусна от страх

Велислава Атанасова - 01 - Той ме заряза

Велислава Атанасова

Стана внезапно, беше шок. Животът ми се срути за миг. Аз съм на 24 г., той – на 28. Нямаме деца, нито брак. Но имаме жилище на кредит.

Една сутрин той стана, направи кафе и каза, че не ме обича. Каза го спокойно. Не сме имали скандали. Даже и спорове. Той винаги е бил внимателен и грижовен. Запитах се кога е разбрал, че няма чувства. А имал ли е някога?

Потърсих психолог, защото нямах капацитета да се справя.

Г-жа Станева тества връзката ми и каза, че не е приключила. Поиска да работи и с двама ни. Той се съгласи и започнахме. Резултатът бе, че той самият научи защо е решил да се разделим. Оказа се не поради липсата на любов, а от страх – пред бъдещето и отговорностите.

Тежал му е кредитът. И мисълта, че е време за деца. И страхът, че не сме достатъчно стабилни за кредит и за деца. Просто е решил да се спаси от непоносимата ситуация.

Заедно сме и заедно решаваме ежедневните проблеми. Подкрепяме се. Той осъзна скритите си страхова, а аз осъзнах колко е важен за мен. Сега разчитаме повече един на друг.

Велислава Атанасова, Велико Търново

Как се справих с гнева си

Мартина Ангелова - 03 - Той ме заряза

Мартина Ангелова

Мъжът ми ме напусна. Криза на 40-е. Искал да живее по-така. Да прави по-интересни неща. Искал да пътува, да ходи на морски риболов. Да си купел лодка и такива глупости.

Знаех, че има друга. Усещах я. Усещах и неговото щастие, колкото и да се прикриваше. Осъзнах, че няма смисъл да се хабя. Щом я обича – прав му път. Помолих го да се изнесе веднага.

С него приключих, но не и с гнева си. Бях бясна. Бях му бясна. Гневът ме изяждаше отвътре. Съсипваше живота ми. Грешах на работа, давах брак. Забравях разни неща включени, щях да направя пожар. Абе, лудница.

Не се справих сама, но направих нещо положително – отидох на психолог. Оттам нататък потръгна. Овладях се. Отне ми 2-3 месеца, но наистина приключих с гнева.

Миналият месец той ме помоли да се съберем. За втори път. Първият път го ритнах, наистина! Но сега вече мога да говоря и спокойно да приемам случилото се. Мисля, че имаме бъдеще и общи неща. Щом той го иска, а аз го обичам… Има надежда.

Мартина Ангелова, Добрич

Той ме заряза без обяснения

Милена Тошева - 02 - Той ме заряза

Милена Тошева

Прибрах се в квартирата ни и я намерих изпразнена. Нищо негово не беше останало. Сякаш той не беше живял тук, сякаш въобще не е съществувал.

Не ми даде никакво обяснение. Всъщност, не говорихме. Изключваше ме, когато звънях. Подминаваше ме, когато го причаквах пред работата му. Говорих с майка му, но жената нищо не можа да ми каже. Звъних на сестра му – тя беше враждебна, но пак не разбрах какво става.

Пусках му есемеси, непрекъснато. Плаках без почивка, докато се подух необратимо. Пих успокоителни, ходих на лекар за нервите.

Към реалния живот ме върна Виолета. Благодаря й от сърце. Ако не беше тя, щях да умра. Буквално. Щях да си съсипя здравето. Сега съм супер. Интересното е, че той започна да ми звъни. Иска да се видим. Покани ме на почивка. Още го държа на изчакване, да види хубаво ли е.

Милена Тошева, Хасково

И накрая, ето и едно хубаво видео за бъдещето след раздялата:

ИзточнициКак да си го върнаЗащо той ме заряза?myexbackcoach.com. 6 неща, които научаваш при раздяла.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Той ме заряза. Как да си върнем любимия човек? (Изпитани техники)

 1. Щом иска да си ходи, да си ходи! Няма да го спирам. Аз по-малко от него ли заслужавам най-доброто?!

 2. Напълно разбирам момичето с кредита. И ние с моя нямаме брак, а взехме кредит. Само че е на двамата, и двамата го плащаме. Ако се разделим, какво ще стане – много пъти се питам и ме е страх да си го помисля. Понякога не върви, караме се, но аз си замълчавам, защото не знам какво по-нататък.

 3. А какво да правим, ако мъжът бие и е тиранин и алкохолик? Като се напие, не знам какво ще направи. Понякога бягам при майка ми, а като му мине се връщам…

 4. Благодаря ви, Виолета. Вие ми спасихте живота или най-малкото нервите! Тази жена ме хвана за ръката и направо ме измъкна от най-дълбокото и лепкаво блато, което не можете и да си представите. Бях толкова зле… ужас, ужас!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *