Съновник: изневяра. Какво означава изневяра насън и случва ли се в реалния живот?

Интервю с Виолета Станева за изневярата насън и в живота. Как се тълкуват такива сънища? Какво означава секс с непознат? А да сънуваш изневярата му с най-добрата ти приятелка? Всички варианти на изневяра – за нея и за него.

Още в текста: Какво можем да направим при изневяра? 4 работещи магии против изневяра. Как помага психологът?

Непрекъснато сънувам едно и също:
мъжът ми говори по телефона, оставя го на леглото и излиза.
Аз го взимам и чувам женски глас, звук от целувки и не само…
Дали мъжът ми наистина ми изневерява?
Анастасия П., 36 г.

Приятели, за кратко време получих много въпроси за сънуване на изневяра. Питате дали  сънищата ни предупреждават или пък означават точно обратното. Как се тълкува и какво означават изневяра на сън? И какво значи, ако ние самите изневеряваме?

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

За да съм по-полезна за всички ви, реших да напиша тази статия, в която ще отговоря на по-важните въпроси, които ви интересуват в писмата и обажданията ви. Но преди това искам да ви дам кураж: няма положение без изход!

Съновник: Изневяра

ВЪПРОС: Как се тълкува изневяра и какво означава?

В. СТАНЕВА: Когато сънуваме, ние получаваме сигнал от собственото си подсъзнание. То ни информира за темите или проблемите, които са назрели за решаване – тръгнали са да излизат на повърхността. Чували ли сте, че подсъзнанието е като огромен ледник в океана – съзнателният ум над водата е миниатюрен, а в дълбините се крият неподозирани ледени маси. От тези дълбини на подсъзнанието излизат „нагоре“ определени теми и когато стигнат до повърхността, те са узрели – скоро ще се проявят съзнателно.

И така, от дълбините на вашето подсъзнание „изплува“ мисълта за изневяра. Надига се вашата несъзнавана неувереност. Вие сте неудовлетворени, несигурни, подсъзнателно желаете да промените нещо, но и се боите от промяна. Това, което не смеете да помислите наяве, ви идва насън.

Искам да подчертая, че изневярата може да се появи в съня ви в пряко и в преносно значение. Какво значи това?

Преки и преносни значения на изневяра

Съновник: изневяраИзневярата може да ви се покаже като пряк символ на вашата неудовлетвореност. Вие сте недоволни от връзката си, от интимния си живот, от партньора.

В преносен смисъл изневярата показва пак неудовлетвореност, но поради друга тема от личния живот. Може да сте общо недоволни от всичко, от това как се развива животът ви, от финансовия ви статус, работата и т.н.

Следователно изневяра в съня не винаги означава пряко проблем в интимния живот.

Самата изневяра може да символизира ваше желание, по повод на което ви лъжат, мамят, изиграват.

Има значение дали в съня си вие изневерявате или на вас изневеряват. И дали изневеряващият иска, но се въздържа, или действително има акт на измама.

Сънят е изследван от хиляди психолози и други специалисти, сред които и великият Зигмунд Фройд. Написани са доста съновници, някои от които са сериозна медицинска литература, а не четиво за забава. В тези книги специалистите дават свои тълкувания на сънищата, които се различават – при едни в детайлите, при други – доста повече.

Тълкованието на Зигмунд Фройд

Фройд е убеден, че няма дим без огън. Ако в съня сме изневерили (ние, които сънуваме), то в реалността или сме свършили същото, или имаме такова подсъзнателно намерение.

Ако в съня ни е изневерил друг човек – близък или партньорът ни, то Фройд предлага да поработите върху своята самоувереност. Вие сте несигурни. Имате се за недостатъчно атрактивни за своя приятел/ приятелка, и очаквате той/ тя да намери по-добър вариант.

Според съновника на Милер (Густав Милер, немски психиатър), ако вие изневерявате в съня си, значи чувствате вина по някакъв въпрос или сте направили грешка, която ви измъчва. Общо взето излишно се тревожите и си късате нервите заради нещо, което си знаете само вие.

Има и  друго тълкувание: ако жена сънува, че изневерява, тя рискува в живота да бъде жестоко унижена. Ако на мъж се присъни, че изневерява, го очакват неприятности на работа.

ВЪПРОС: Какво означава да сънуваш секс с непознат?

В. СТАНЕВА: Има два варианта, според пола на сънуващия.

Жена изневерява: жена сънува, че прави бърза свалка и секс с непознат. Това е знак, че бракът й или сериозната връзка са към приключване. Те са се изчерпали и само рутината или някой проблем (например финансов) ги държи.

Вие тайно си мечтаете за чудо, което да ви спаси от неудовлетворяващата ситуация. Това чудо идва в съня ви под формата на непознат. Все едно е принцът с белия кон от приказките, само че в случая може да изпитвате вина или страх, че ще ви хванат.

ТУК разказвам повече за причините за изневярата:

Женска изневяра: Причини и доказателства. Какво да правим?

Мъж изневерява: мъж сънува, че прави бърза свалка и секс с непозната. За силния пол тази ситуация е положително заредена. Мъжът генетично е полигамен. За него една бърза свалка е вълнуващо събитие, гореща случка, която му разнообразява живота.

Мъжът може да е уморен от връзката или брака си, вероятно му е скучно, но това не винаги непременно е така. Подобен сън може да означава просто желание за нови и интересни новости, за свежи емоции и разнообразие.

Само че ако разнообразието не се случи в реалността, мъжът рискува обстоятелствата в живота му рязко да се влошат. Защото той подсъзнателно ще оцветява всичко със своята неудовлетвореност.

Като краен резултат от вътрешната неудовлетвореност и при двата пола има вероятност от  развод или раздяла.

По този повод един настоятелен съвет: ако сте сънували, че изневерявате, в никакъв случай не споделяйте, не разказвайте съня си. Особено на половинката си. Не разказвайте и на общи приятели, на близки или роднини, защото рискувате пак да стигне до вашия партньор/ партньорка. Изневярата е твърде силен егрегор. Просто казано, идеята за измяна ще влезе в главата на вашия партньор и дълго време той/ тя ще има едно на ум.

ВЪПРОС: Какво означава да ни изневеряват с най-добрия ни приятел/ приятелка?

В. СТАНЕВА: Говорим за изневярата най-общо, но в сънищата се появяват специфични ситуации. Може да изневерим или да ни изневерят. Да видим изневяра или само да научим за нея. Да видим реално лицето на любовника/ любовницата. И то да се окаже съвсем познато. Да видим изневяра при родителите си. Или да сънуваме съвсем друго нещо, което да говори за изневяра в живота.

Това са специфични случаи, които ще разгледам отделно с по няколко думи.

Изневяра с приятелка

Такъв сън показва, че вие се съмнявате не в своя любим, а в приятелката си. Подсъзнателно смятате, че тя не е искрена с вас, че ви завижда или ревнува от ваши постижения. Би искала да бъде на ваше място или да присвои вашия живот. В съня това се символизира с отнемане на приятеля/ съпруга ви. Възможно е да се ядосате на мъжа си, но реално трябва да осмислите на съзнателно ниво отношенията си с вашата най-добра приятелка.

Ако вие сте жена и сънувате, че изменяте на мъжа си със своя приятелка, ситуацията не може да бъде типово разтълкувана. Ще трябва да направите лична консултация, при която да се разгледат много компоненти от живота ви в цялостност.

Само една от вероятностите е да имате подсъзнателно влечение към своя пол. По-вероятно е да изпитвате дълбоко и трайно разочарование от мъжете или от интимния си живот като цяло.

Изневяра с приятелСъновник: изневяра

Жена сънува, че изневерява на любимия с най-добрия му приятел. Такъв сън показва, че вие не приемате изцяло половинката си. Смятате, че той не е най-добрият избор за вас. Направили сте компромис съзнателен или не, но не сте се примирили с него.

Ако продължите да се оглеждате за по-добра „оферта“, може да имате реални неприятности или в даден момент напред да промените живота си.

Мъж сънува, че любимата му изневерява с най-добрия му приятел. Сънят показва, че имате дълбоки съмнения относно избраницата си. Нямате й доверие, ревнувате я. Очаквате да ви забие нож изневиделица, да ви предаде. Дали имате реални причини за съмнения или причините са само във вашата глава, това не се оценява само по съня. Необходима е консултация.

Вариант: любимата изневерява с брат ви. Отново: не се доверявате на избраницата си, не й вярвате. Но в съня има и нещо друго – вие не се чувствате добре в собственото си семейство. Смятате, че ви пренебрегват или омаловажават. Вероятно брат ви е по-харесван, одобряван, може би ви го дават за пример, което ви дразни. Такъв сън показва, че назрява изясняване на отношенията в родното ви семейство.

Изневяра с обща позната

Такъв сън рядко има отношение към любовния ви живот. Той показва, че предстои спор между вас като двойка и сънуваното лице. Проблемът ще се случи там, откъдето се познавате. Например, ако мъжът ви изневерява с колежка, ще се скарате на работното място. Ако изневерява с обща приятелка, ще имате неприятности в приятелския кръг.

Ако сънувате изневярата детайлно и сутринта помните „в едър план“, значи се опасявате от унижение в реалния живот. Вероятно ви пренебрегват най-близките ви хора, от които очаквате подкрепа, а не предателство.

Изневяра на гадже

Сън, в който ви изневерява вашият нов партньор – гадже, с което току-що сте се събрали, показва вашата несигурност. Вие не вярвате на себе си, на своите качества. Подсъзнателно се боите, че няма да ви харесат, че ще бъдете отхвърлени. Предпазливи сте, очаквате неприятен обрат на новата връзка, все още нямате сигурност. Поработете над себе си – трябва повече да се харесвате и да си имате доверие.

Изневяра с бившия

Понякога сме недоволни не от партньора си, а от себе си. Това ни кара да мислим за изневяра. Мислите за бившия партньор може да са приятни, ако сме съхранили допирни точки с него или раздялата не е била по наше желание. Също и ако той е израснал след връзката, направил е кариера, натрупал е пари. Бившият може да е символ на желания живот.

Има и друг елемент: жената винаги смята, че изневяра с бившия партньор ще мине гратис, лесно ще бъде скрита.

И не на последно място: бившият е лесен и достъпен партньор за изневяра. Не се губи време в търсене на нов партньор, не е нужно да се опознават характера и навиците му. Не се поема риск с неизвестни черти или негови пороци.

Да разгледаме и обратният случай: жената няма приятелски отношения с бившия и е напълно удовлетворена от настоящия си партньор. Ако тя бъде съблазнявана за изневяра, но откаже и остане вярна, значи настоящата й връзка е качествена и благополучна.

В обратния случай – ако сънуващата се съблазни и изневери с бившия, значи тази стара връзка не е приключена напълно. От нея са останали неосвободени емоции – не непременно приятни. Може да има вина, страх, желание за реванш или друго.

При подобен сън очаквайте малки неприятности, свързани с любовните и семейните отношения. И знайте, че тези неприятности си ги причинявате самите вие, подсъзнателно. За да се спасите, опитайте да приключите истински с бившия, за да може той да бъде забравен.

Хващане в изневяраСъновник: изневяра

Да бъдете хванати в съня си, показва вашето непреодолимо желание за промяна. Възможно е на съзнателно ниво да се боите от прекъсване на връзката, да не го желаете, дори да се борите за запазването й. Но вътрешно вие сте уморени. Омръзнала ви е тази борба, омръзнало ви е да сте изложени на постоянен страх. Иска ви се нещо да се случи – дори на е най-лошото, и неприятната болезнена ситуация да се прекрати.

Признаване на изневяра: положението е като описаното за хващане в изневяра, но сте направили още една стъпка напред. Вие вече сте готови да си признаете – не за изневяра, защото такава може и да няма. Готови сте да си признаете, че ви е непоносимо. Готови сте да направите нещо, за да прекратите неприятната ситуация.

Ако партньорът ви признае изневярата си, тогава тълкуването е различно: мъжът ви/ приятелят ви не се решава да ви съобщи важна и за двама ви информация. Усещате, че между вас има нещо скрито, има недомлъвки, които застрашават семейния ви живот и това ви измъчва.

Да видиш любовницата на партньора си насън, да видиш любовника на партньорката си насън:  отчуждението и съмненията придобиват реални очертания. Те се отразяват в лицето на друг човек – познат или непознат. Реално сънуваният трети човек почти няма отношение към връзката ви. Може да видите личност, която ви е неприятна или на която нямате доверие. Важното тук е, че вашите любовни отношения не вървят на добре.

Да не виждаш лицето на любовника/ любовницата: такъв сън предвещава неочаквано предателство в реалния живот. Например да ви обвинят в нещо несправедливо, да възбудят срещу вас разследване или дело.

Изневяра за отмъщение: това е хубав знак за вас. Вие сте самоуверени и сте готови да се защитавате. В момента имате някакви опасения и безпокойства, но без затруднеие ще се справите с тях.

Изневяра преди сватбата или на сватбата: страх от промяна, страх от брака. Не сте готови за брачния живот или изпитвате страх дали ще се справите. Изневярата показва подсъзнателната ви нагласа, че ако не се получат нещата, ще намерите друг изход.

Мъжки забавления, оргии, бурни купони: те показват, че мъжът не открива одобрение в реалния живот. Той е критикуван, неприеман, неодобряван и търси отдушник по типичен мъжки начин. Забавлението е за повдигане на самочувствието и за събиране на сили за справяне с трудностите в истинския живот.

Да видиш рога насън: това е най-мекият начин да се сънува изневяра/ предателство/ измяна/ лъжа. Рогата са символ на рогоносците. Вашето подсъзнание ви поднася информацията завоалирано, само ви намеква, че има за какво да поработите.

Изневяра на родител

Изневярата на баща или майка вещае неприятности с родителите, които в никакъв случай не касаят техния личен живот. По-скоро показват неуредени отношения с баща ви или майка ви. Ето някои възможности за тълкуване:

Изневяра на баща ми: показва сложна ситуация в семейството, липса на родителска поддръжка. Бащата по някакъв начин абдикира от своите задължения – не дава пари или не се грижи за дома. Той създава неувереност у съпругата и децата, че винаги ще бъде на линия при възникване на трудности;

Сънувам баща ми с любовница: показва липсата на поддържка от страна на бащата. Той лишава децата си от своето внимание и отклонява мъжката си енергия към друго място (може да е извън интимната сфера, например към някое хоби, което поглъща вниманието и парите му);

Изневяра на майка ми: такъв сън ви насочва към собствените ви проблеми. Вие сте твърде раними и уязвими. Лесно е да ви разклатят, нуждаете се от силна опора. Все още я търсите при мама, но в същото време съзнавате, че вече е време да се справяте сами;

Сънувам майка ми с любовник: показва несигурност, чувствате, че животът ви се срива. Търсите сигурността на родителското семейство, но вече сте големи, за да я получите.

ТУК разказвам под какви форми се случва изневярата в реалността:

9 форми на изневяра (8 от тях не включват секс)

ВЪПРОС: Какви сънища предсказват, че в бъдеще ще ни изневерят?

В. СТАНЕВА: Предсказване на изневяра чрез сън – искате да разберете предварително, че ще ви изневерят и евентуално да предотвратите ключовата за връзката ви случка. Това е възможно, но малко хора са достатъчно подготвени, за да разберат навреме. Причината е, че изневярата може да се символизира по десетки начини в сънищата.

Ето някои възможни символични предупреждения за изневяра.

10 вида сън, които показват изневяра

 1. Да сънуваш огън – пламъците са инцидент, който грози дома, семейното гнездо;
 2. Да сънуваш счупване на масата, на леглото – тези мебели символизират целостта на семейството. На масата се събират всички, в леглото съпрузите консумират любовта си;
 3. Да сънуваш целуване – по принцип целувката означава предателство. Имаме предвид истинска целувка, а не такава по бузата. Ако ви се присъни, че съпругът ви целува друга жена, вероятно той вече е готов за такова изживяване. Ако вие целувате насън, значи слабото звено сте вие;
 4. Да сънуваш петел – за омъжената жена символът на петела не е на добре. Този сън показва, че съпругът ви има тайни от вас и някаква част от живота и мислите му са скрити. Възможно е „тайната“ да е записана в телефона му под мъжко име;
 5. Да сънуваш кукуригане на петел – иска ви се да изневерите, проблемът е у вас. Вероятно ви води любопитство или скука, нямате сериозни причини и затова много ще съжалявате;
 6. Да сънуваш вино – ако съпругът ви пие вино, то е символ на измяна. Но не бързайте да вдигате скандал, изневярата е в бъдещето и вие може да я предотвратите;
 7. Да сънуваш оса – и в реалния живот, и насън осите носят само неприятни емоции. Те символизират съперницата, която е реална или желана, но вече съществува в главата на съпруга ви. Ако осата ви ужили, нещата са напреднали. Ако осата ужили мъжа ви, ще го разкриете;
 8. Да сънуваш войник, моряк, полицай – мъж в униформа, особено с висок ранг, показва желание за флирт, забавление, нещо ново и свежо в живота;
 9. Да сънуваш мръсно бельо – разбирайте го буквално. Петна по бельото или общо посивяване показват, че ще бъдете въвлечени в мръсна ситуация, семейни проблеми и разправии;
 10. Да сънуваш змия – и тук разбирайте буквално. Очаквайте в живота ви да се появи враг – по-явен или прикрит. Змията умее да се притаява и да хапе неочаквано. Змията винаги значи предателство.

ВЪПРОС: Има ли ритуал или магия, с която да предотвратим изневяра?

В. СТАНЕВА: Ще ви отговоря като психолог. Ако търсите магия, значи сте решени да действате. Готови сте да се борите за връзката или брака си, готови сте да направите нещо, за да запазите партньора си. Това е добър знак за любовната ви връзка.

В такъв случай и аз подкрепям магическите символични ритуали, с които се поставя реален старт на борбата в името на любовта.

4 магии против изневяра

Оптималното време за изпълнение на магия срещу изневяра е през нощта, на спокойствие. Добре е да е в полунощ, най-добре – на пълнолуние, защото подсъзнанието реагира на тези общоприети правила.

Предотвратяване на изневяра

При този ритуал се използва силата на словото. Вземете снимка на любимия, седнете в романтична обстановка и гледайки лицето му, повтаряйте някое от следните изречения (това, което усетите в сърцето си):

 • Ти си само мой и завинаги ще бъдеш само мой;
 • Няма да бъдеш с никоя жена, освен с мен;
 • Нека всички съблазни бягат от теб;
 • Ние се обичаме и това ще остане завинаги така;
 • Аз съм всичко за теб.

Магия против изневяра с иконаСъновник: изневяра

Ритуалът е подходящ за венчани в църква двойки, защото те носят в себе си вярата и уважението към религията. За магията е необходима икона на Богородица. Сложете я в дрехите си за времето, през което ще изпълните следното:

 • Отидете 7 пъти на църква да се помолите за любовта си;
 • 3 пъти станете в 3 часа сутринта и произнесете молитва за запазване на любимия;
 • Повторете молитвата по 3 пъти;
 • Молете се, само когато съпругът ви спи в семейното легло;
 • Не казвайте на никого за ритуала;
 • След изчитането на всички молитви оставете иконата в спалнята.

Магия с празно яйце

Този ритуал е подходящ, ако подозирате, че любовницата е реална. За изпълнението му трябват 1 яйце и 3 косъма от съпруга.

 • Пробийте яйцето с игла и излейте съдържанието му;
 • В празната черупка вкарайте трите косъма;
 • Запечатайте отвора с восък от църковна свещ;
 • Поставете яйцето в червена кърпа, посипете го със сол и завържете с 3 възела;
 • Този своеобразен пакет ще пази дома ви. Докато е цяло!

Магия с венчални халки

Този ритуал е много силен. Вземете двете венчални халки, сложете ги на течаща вода, за да се пречистят. След това ги поставете пред себе си и започнете да им говорите.

Кажете всичко, което изпитвате – любовта към съпруга си, желанието да бъде с вас, да се обичате. Пръстените ще бъдат заредени с любовта ви и ще предават същата енергия и на вас и на съпруга ви, докато ги носите.

Ритуалът изглежда прост, но започва да действа още след 3-4 дни.

ВЪПРОС: Как вие помагате при изневяра? Възможно ли е събиране на разделени двойки?

В. СТАНЕВА: Изневярата е тежък разрив в отношенията между двама души. Винаги, без изключение, тя оставя незаздравяващи рани. Дори да простим, болката и унижението остават. И двамата партньори болезнено преживяват случилото се.

В повечето случаи хората не са в състояние сами да се преборят, да се вдигнат на крака, без да останат дълбоки травми. А нелекуваните травми минават в подсъзнанието и после ни управляват, без да се усетим. На такива травми се дължат неуспехите в работата, безпаричието, проблеми с децата и т.н.

Да решиш да простиш е добро начало, но само начало. Ако в семейството се е случила изневяра, квалифициран психолог може да облекчи преминаването през този сложен период.

Мнозина се стараят да преживеят изневярата без помощ от психолог. Даже се стараят никой да не разбере, защото се чувстват унизени. Но болевите точки остават и партньорът може да ги натиска, дори без да го желае.

Моят съвет е: не се поддавайте на отчаянието и безсилието. И другото – не омаловажавайте станалото. Обгрижете се – себе си и връзката си.

Как помагам? В практиката си аз откривам всички задържани или дълбоки негативни емоции. Някои от убежденията ви остават скрити от вас, вие не ги осъзнавате и не ги разбирате. Аз ги извеждам на повърхността и ви позволявам да ги осъзнаете и обмислите, без да изпитвате болка.

Сеансите при психолог и специализираните терапии са оптимален начин за решаване на този тип проблеми. Чрез тях постигам реално събиране на разделени двойки.

ТУК разказвам как да се справим с любовника/ любовницата и как да неутрализира изневярата:

След изневяра: Отстраняване на любовница!

Желая ви да вземете най-доброто решение за себе си и своята връзка.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *