Интервю: Какво е любовта и какво раздялата, когато Егото разрушава връзката?

Когато Егото надделява, губите партньора си безвъзвратно. Интервю за малките неща в една връзка от авторката на бестселъра „Как да си върнем любимия“- Виолета Станева

Намираме г-жа Станева в офиса й в Лондон, след поредната проведена терапия, но все пак решаваме да й зададем няколко въпроса, относно зачестилите разпадащи се връзки сред младите хора.

Раздяла и събиране след раздяла

Виолета Станева 01: Какво е любовта и какво раздялата?

– Г-жо Станева, радваме се, че успяваме да ви намерим, защото знаем, че сте ангажирана и отрупана с пътувания. Ще се радваме да споделите защо днес младите хора се разделят още преди да си дадат шанс да се опознаят един друг? Защо има толкова много пропилени мигове и връзки? Какво казва психологията по този наболял проблем?

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

– Благодаря ви за вниманието. Искам да кажа, че това поведение на неприемане сред младите се е превърнало в епидемия и всеки ден аз съм свидетел на разделите на двойки, които са си позволили „лукса“ да слушат само Егото си. Многократно съм казвала и не само по интервюта, че Егото на младежите днес е 99% от проблемите им в една връзка. Като че ли няма да могат да си поемат дъх, ако веднъж отстъпят.

Виолета Станева 02: Какво е любовта и какво раздялата?

Връзките се разпадат, защото тези хора не си дават шанс да погледнат на себе си от духовна страна, всеки се стреми да има и да очаква, а когато започнат очакванията, любовта си отива и то безвъзвратно. Според психологията Егото е много лош учител и е редно тези очакващи хора, да кажат едно сбогом на всички свои очаквания и предубеждения относно партньорите си. Когато напрягаме партньора си с думи, искащи незабавни отговори, тогава ние съсипваме всичко. Няма как водени от егоцентризъм да очакваме реална, нормална и безусловна връзка – няма логика.

Ето и причината ежедневно моята поща да е залята от писма на хора на възраст от 25- 45 години, които са занемарили духовните си ценности, подчинили са се на Егото и сипят обвинения срещу партньора си. Винаги им казвам: “всичко, което искате да кажете някому, се отнася за вашето виждане“. Не им става приятно, разбира се. Има и такива, които след време се осъзнават, но те спазват съветите ми и терапията, защото разбират, че някак си нещо в поведението им не е наред, струва си да бъде променено. И успяват да върнат партньора си, но вече са се променили духовно. Няма Его.

Какво да правим след раздяла?

– Виждаме все повече млади двойки, които не знаят как да се променят. Лутат се, объркани са, уж осъзнават, че нещо в поведението им куца, но не знаят как да потърсят специалист, с кого трябва да поговорят тези хора?
Виолета Станева 03: Какво е любовта и какво раздялата?– Семейната, както и когнитивно-поведенческата терапия са силно средство за помощ при разделите. Аз практикувам и двете от 25 години и мога да кажа, че действат прекрасно и много бързо, стига да има сътрудничество от клиента, естествено. Появиха се много „терапевти“, хората са объркани и наистина не знаят какво да правят и към кого да се обърнат – горещо препоръчвам да се придържат към стандартната терапия, защото всичко друго би ви объркало още повече, а както знаем „многото знание, носи и тъга“.

Нека младите да осъзнават, че за да си върнат партньора, е нужна работа и то доста работа със самите тях. Всеки индивидуално е длъжен да потърси корена на причината за своето поведение, а това в повечето случаи се дължи на начина на живот, семейната среда и възпитанието. Тук пак ще намеся Егото като един от основните проблеми за разделите на хората, не само на младите, но и при по-възрастните двойки.

Събиране след раздяла. Как да се държим? Поведението на мъжа

Как да се държим с мъж или жена след раздяла?

– Може ли да ни препоръчате някаква техника , чрез която да посъветваме хората, по-бързо да направят анализ на поведението си, за да върнат партньора си?

– Да, мога. Аз винаги използвам техниката на „обичам се“. Техниката „обичам се“ представлява следното: вземате един лист и изписвате поне 20 неща, за които сте горди и се обичате. Мислите, че е лесно ли? Не, изобщо не е. Хората не се обичат, тогава Егото им диктува и им казва как „да не се уважават„ и те започват на му вярват и изпъждат партньора си.

Тук е важно да започнете да се обичате, да станете творец на любовта към себе си, а когато има за какво да се обичате, това ще показвате и на партньора си. Няма да имате време дори за едно оплакване, за една обида, просто ще принудите Егото си да спре да диктува правилата.

Практикум при събиране на разделени двойки. Овладяване на страха

Индивидуална консултация

– Гжо Станева, как да се свържат с вас тези, които не могат да си помогнат сами?

– С мен винаги може да се свържете лично на имейл адрес: violeta@varnisigo.com. Пишете ми, за да ви дам подробни данни, както и информация какво ви е нужно, за да имате своята половинка обратно. Все пак нещата, които казвам в това интервю са доста общи, а за да имате конкретен резултат, е добре да се разреши личният ви проблем. Пишете ми и заедно ще се опитаме да направим най-доброто, което по най-лесен начин да доведе до конкретни ползи за разрешаване на конфликтите и разделите. Аз знам точно как се прави и ще ви дам техниката, която най-бързо и безболезнено ще работи за това, което искате и от което имате нужда, и което няма да ви навреди, разбира се!

Раздяла: 6+ техники как да я преживеем и да продължим напред?

Интервю на Вили Михайлова

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *