Как да го забравя? Лечение на несподелена любов – съвети от психолога Виолета Станева

„Как да го забравя“ – Топ съвети и препоръки от професионален психолог за справяне с несподелена любов + възможност да питате. Статуси, съновник, цитати, фрази, мисли, стихове.

Нека започнем с въпросите към Виолета Станева по нашата тема:

Въпрос №1: Кажете какви са вашите топ 10 съвети във връзка с въпроса „Как да го забравя?“.

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Това е най-често задаваният въпрос към мен, когато се отнася за последствията, които има несподелената любов за някого. Въпреки че много се е изписало по темата, аз винаги съм на мнение, че има още какво да се добави, особено ако се засегнат и последствията като депресия след несподелена любов.

Вижте и ТОВА: Как да го накарам да се влюби в мен (ИЗПИТАНИ ТЕХНИКИ)!

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Тогава кашата в мислите на клиента става огромна, а понякога за съжаление се получава неспособност да се реагира адекватно на душевната болка.

Техника „В окото на бурята“!

kak-da-go-zabravya-nespodelena-lyubov-misli-02Това е така нареченото изправяне срещу болката. Когато не можете да забравите някого, когато той/тя не споделя любовта Ви, влизането в бурята Ви дава възможност да освободите натрупаната негативна енергия вътре във Вас. В душата на човека се крие и силата му да превъзмогне несподелената любов.

Тук, пак ще кажа и няколко думи за „говоренето“ на Егото, докато минавате през бурята. Егото Ви ще нашепва ужасни неща от рода „не мога без нея/него“, „трябва да стане на моята“, „искам я/го на всяка цена“, „той/ тя е мой/моя“ и т.н.

Незабавно приложете техниката СТОПИРАНЕ НА НЕГАТИВА с друго утвърждение.

Например, когато навлизате в окото на бурята и се борите със себе си, най-доброто, което можете да сторите, е да се отдадете на усещанията във Вас самите.

Оставете ги да излязат навън и да изплуват! Оставете ги да изтекат през Вас!

Визуализацията е метод, който също може да ви измъкне от депресията и несподелена любов. Окото на бурята няма да е страшно за вас, ако му се противопоставите и си кажете „и това ще мине“, “приемам го“, „така е“, „очакват ме нови и прекрасни моменти“, „има подходящ човек за мен и той/тя ме чака да го/я открия“.

Погледнете и ТУК: Защо съновникът познава, когато сънуваме изневяра?

Повтаряйки тези позитиви, Егото умира и замлъква, защото Вие се противопоставяте на страха от самота и отхвърляне, което всъщност е първопричината да изпитвате душевна болка.

Въпрос №2: Как да забравим една несподелена любов?

kak-da-go-zabravya-nespodelena-lyubov-misli-01ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Една несподелена любов се забравя само ако се приеме, че е несподелена. Ако насилвате душата си да мисли обратното, няма как да я забравите. У вас непременно ще се зародят нови мисли и усещания, които при несподелената любов биха ви докарали до дълбока депресия, а вие не се нуждаете от това.

Забравянето става, когато се установи връзка с вътрешния ви Аз. Онзи глас, който много често наричате интуиция, шесто чувство, онова дълбоко усещане, което винаги ви казва истината. Винаги, когато усещате страдание по несподелена любов и искате да я забравите, незабавно се отпуснете и опитайте да нагласите себе си в друга вибрационна честота.

Това означава да приемете. Приемането е голяма сила. Умението да се работи с приемането на себе си, на случките от живота ви, на всичко, което ви заобикаля, допринася за вашето израстване.

Вътрешно хората са егоистични натури, за това, когато някой не споделя любовта им, те започват да обвиняват себе си, но въпреки това искат нея/него на всяка цена. Това е грешка!

Да забравиш несподелена любов, означава да имаш сили да потърсиш и да начертаеш нов път. Този, който е в синхрон с твоята вибрация на мислене, усещана, споделяне. Всичко друго е егоизъм и насилване на душата.

Още нещо интересно ТУК: Материали по темата „Магия за влюбване“!

Въпрос №3: Можем ли да предложим на читателите галерия от избрани статуси за несподелена любов, които те могат да шерват при нужда?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Можем да дадем мъдрости, които ще помогнат на наранените души да си дават куража да продължават да вървят напред. Споделянето на утвърждения, които са позитивни, които носят само чиста мисъл- това е вътрешния, забравен ключ към който никой не желае да посяга. Ако желаят, те могат да ги използват и за статуси. Правим ги като картинки, за да е по-лесно споделянето и запазването им в социални мрежи като Пинтерест.

как да го забравя несподелена любов киплингСъщо така бих препоръчала при страдание от несподелена любов да се чете много духовна литература, да се спортува, да се намери нови хоби, да се общува с хора, да се проявяват нови идеи и да се реализират.

Това са начини, които дават резултат при забравянето на болката от несподелената любов. Ето и някои мисли, които може да се споделят:

-„Научи се мълчиш. Нека спокойният ти ум слуша и попива“ (Питагор)

-„За умния, стига и намек“ (Теренций)

-„Не знам какво представлява силата, но знам, че съществува“ (Карл Юнг)

Въпрос №4: Кои са вашите любими цитати, фрази и мисли, свързани с несподелената любов?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Аз съм човек, който е любител на автори като Дийпак Чопра, Уейн Дайър, Джо Витале, Луиз Хей. Тези духовни учители са ме научили на много в моята професия на психоаналитик. Разбира се, имам свои цитати, фрази, които обичам да чета. За несподелената любов са тези:

несподелена любов как да го забравя мислиВъпрос №5: Бихте ли посочила хубави стихове за несподелена любов, които биха разтопили и най-коравото сърце?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Преди известно време попаднах на едно прекрасно, дълбоко душевно написано стихотворение от една авторка Надежда Бенинска, което също пускаме като изображение.

В него се крие един дълбок смисъл и преплитане на различни чувства. Страдание, огън, красота, безвремие. Някак си човек осъзнава, че задавайки такива въпроси, всъщност вижда себе си. Написаното само говори за това, което искам да кажа:

стихотворение по темата как да го забравя и несподелена любовВъпрос №6: Кои песни са подходящи по темата (нека препоръчаме).

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Многобройни са песните, които могат да ни върнат някъде към нашата изгубена и несподелена любов. Вземете например някои от незабравимите балади на „Scorpions”. Това са песни като „Still loving you”, “Always Somewhere”, “Believe in Love”.

И това си струва ТУК: Как да го накарам да ме иска? Моментално престани с притискането!

Аз лично много ги харесвам. Мога да препоръчам също така една много силна песен на групата “Foreigner”, за която съм сигурна, че няма някой който да не я е чул поне веднъж в живота си. Говоря за невероятната „I wanna know what love is”.

Въпрос №7: Имате ли интересни истории с несподелена любов от вашата практика?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Имам, разбира се. За съжаление доста често хората са решили да се предадат и да се насочват към негативните мигове, отколкото да акцентират и да дадат път на новото.

Имах жена, която изпитваше болка, дори на физическо ниво, от това, че човекът, който не споделяше любовта й, беше игнорирал всичко. Това я тласна към депресия, от която я извадих, но след доста работа.

Беше се самонаказала и изискваше да го има „на всяка цена“. Запомнете, че никой, никого не притежава. Само Егото си мисли така и ни кара да страдаме, понякога доста фатално.

Въпрос №8: „Как да го забравя като го виждам всеки ден?“ – ето ви ситуация!

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Най-лесно можете да го/я забравите когато се изправите срещи човека и просто покажете, че не страдате.

Да, разбирам, че ще ми кажете колко ви е трудно, но веднъж скочите ли в бурята, за която говорих по-горе, ще видите, че очакването от страха е по-силно от самия страх.

И още нещо ТУК: Три лесни решения на проблема „Как да се справя с жена си“!

Няма от какво да се страхувате! Виждането на този, който искате и който ви е оставил не е причина да не се борите. Борете се като се усмихвате, бъдете любезни, запазите нормален тон и разбира се- уважение! Въпреки всичко- проявете силата си!

Имах клиент, който при виждането на жена, с която имаше взаимоотношение, буквално изпадаше в нервна криза. Човекът искаше да ѝ каже какво ли не, но само при появяването й, той пребледняваше.

Не можеше да си даде сила да скочи и да направи промяната си. Така, за съжаление, той напусна работата си, а не след дълго дойде и депресията. Защо? Поради една проста причина: не беше приел истината.

Въпрос №9: Как да накараме любимия да забрави бившата си или другата?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Няма как да го накарате насила. Трябва да покажете съобразителност и да дадете максималното от себе си, за да сте единствения обект на желанията му. Как става това? Става като спрете да изисквате и да натягате ситуацията. Не бъдете егоцентрици, това е слабост. Борете се с търпение и усмивка. Те са скрити оръжия и винаги действат- безотказно.

Нещо ценно ТУК: Начините, които препоръчвам при лечение на депресия.

Въпрос №10: Коя магия за забравяне на любим действа и на какъв принцип се основава?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Менталната. Това е единствената магия, чрез която е доказано, че се премахва даден негатив, който ни пречи. Ментална означава чрез контрол на емоции, силна енергия и превръщането й в позитив, преборва всичко. Насочете вниманието си към обекта, който ви е наранил.

Отпуснете се и мисловно му пратете послание: „Опитахме, не се получи, нека бъдем щастливи. Изпращам ти само любов“

Ето това действа. Стига да вярвате в себе си.

Въпрос №11: Читателка пита: „Как да накарам бивше гадже да ме забрави мен?“. Какво ще ѝ отговорите?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Няма универсален метод. Това е проблем на гаджето. Вашият е, че мислите много над въпроса „как“, вместо да дадете свободата на себе си. Не можем да заповядваме на някой друг. Можем да му покажем, че го уважаваме, но не и да заключим в тъмна стая мислите му.

Въпрос №12: Съновник: Какво означава несподелена любов, ако я сънуваме?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Дълбоки душевни терзания. Страх. Загуба. Интерес към самонаказването. Вътрешен гняв и негодувание.

Въпрос №13: Как да се излекуваме от депресия, когато тя е породена от несподелена любов?

как да го забравя писмо

Статията „Как да го забравя…“ предизвика това писмо. За пълен размер – цък върху снимката-скрийншот от пощата!

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Депресията от загуба и несподелена любов се лекува със смяна на мисловния статус. Ако депресията е породена от несподеляне, давайте напред и споделете неизживяното с нов човек и нов път.

Не пропускайте и ТОВА: Лечение на ревност и ревностна параноя!

Не се оставяйте на тъмните усещания да владеят ума ви. Депресията от несподелена любов се лекува със слагане на ново начало и иновативно мислене. Мислите са създатели на новата ви реалност. Ако искате тя да е любов, мислете за Любов.

Ако искате реалността да бъде страх- тогава идва депресията. Животът е прекрасен, за да позволите на тъмната си част да засенчва силата, която имате. Обичайте себе си първо!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Как да го забравя? Лечение на несподелена любов – съвети от психолога Виолета Станева

  1. Въпросът „Как да го забравя“ е много труден, защото на нас хората ни се явяват кармически, защото сме имали някакви ужасяващи прегрешения в предишен живот. Всъщност тези люде, които ни унижават, които ни експлоатират или пък ни карат да се чувстваме длъжни с нещо, да се чувстваме неудобно и да се грижим за тях, въпреки че не го заслужават видимо, се явяват в живота ни по наша воля. Ние толкова сме съгрешили спрямо тях, че в периода си между смъртта и ново раждане сме си дали обет да им служим, след като се родим наново, за да можем да изкупим вината си. Това е наше решение, за да можем донякъде да измием срама от непоносимата си постъпка. Затова е трудно да забравиш, защото ти си се родил с идеята да си причиниш това унижение. Можем да забравим тогава, когато изкупим вината си. Тогава човекът се изпарява в небитието и никога повече не го виждаме и не си спомняме за него. Знам, че мнението ми е спорно, но ако се замислите, ще видите, че е точно така. И още нещо! Никой период в живота не продължава повече от 7 години, ако схванете неговия смисъл. Само ако отказвате да разберете целта и посланието, тогава може да ви се дадат още 7 години мъки и ядове. Но ако сте добри ученици, лошото ще отмине и ще дойде друго. Дори и клетките в организма се обновяват изцяло на всяка седемлетка, а какво да говорим за хората, които искаме да забравим. Научите ли си скапания урок, ще забравите. Не го ли научите, ще се мъчите. Това е истината!

  2. Аз също имах несподелена любов преди три години. Беше ужасно измъчващо усещане. При положение, че сама си го причиних, аз първа си тръгнах от него. Но тогава неочаквах, че ще има такъв ефект след това върху мен. След това направих всякакви усилия да осъществя контакт с него само и само малко да се успокоя. Накрая ми проговори и през тези три години няколко пъти сме говорили по телефона , но така и не успяхме да се видим втори път. В момента отново не ми отговаря. Всячески се опитвам да го забравя, но неуспехите със следващи партньори отново ме тласкат към мисли за него. Когато се запознахме имах идеи, че може да емигрирам някой ден и реших да не му губя времето. Но при мен нещата такасе стекоха , че и заминаването ми се забави. И обмислям вариент и тук да си остана. Но вече не знам той на какво мнение е .

  3. Здравейте, реших да ви пиша и да споделя проблема си, защото съм в наистина безиходно положение. Преди две седмици с приятеля ми прекратихме връзка, за която той имаше много сериозни отношения. Проблема беше там, че аз в началото го приемах за даденост и не осъзнавах колко сериозни бяха неговите намерения. Аз съм на 22, студентка, която е последна година и преследва целите и амбициите си, която е имала връзки,които са били пълен провал и не са си заслужавали усилието. А пък той е на 27-мъж здраво стъпил на краката си, мъж който знае какво иска, стреми се към целите си и амбициите си. Като цяло мъжът, за когото бях мечтала винаги и когото съм търсела винаги. Когато го срещнах се опитвах да преживея друг, с държанието си го пренебрегвах, докато той показваше колко много държи на мен, аз по всякакъв начин правех обратното. Не исках да го наранявам, защото не го заслужаваше и с държанието си исках сам, да се откаже от мен.. но уви, с течение на времето започнах да се привързвам към него. Правех неща, които не бях правела с никой друг, даде ми това което не ми беше давал никой друг. Но държанието ми беше изключително детско, карахме се за дребни неща. Аз правех неща, които бяха адски глупави, детински и безсмислени, той постоянно се опитваше да разговаря с мен, искаше да му споделям, но аз просто бях изградила една стена между нас и не му позволявах да я прекрачи. Правехме си планове да живеем заедно, но аз още не се чувствах напълно готова, не го исках с цялото си сърце, както го искам сега.Говореше ми колко много му липсва внимание, разговор, всичко което трябва да го има в една дадена връзка. Постоянно повтарях как нещата щяха да се променят, колко много го разбирам, как всичко ще се промени… Докато не дойде денят,в който направих поредната необмислена глупост.. и то напук! И чашата преля, дойде денят в който беше изтрил снимките си с мен, денят в който ми звънна, за да се видим и да си поговорим, да се изясним най-накрая! Видяхме се и най-лошото се случи, това от което ме беше страх най-много. Каза ми,че аз и той сме различни хора, с различни цели, че той не иска просто ГАДЖЕ, както се изрази той, а сериозен човек. Каза,че иска семейство, че е готов за него, пък аз още не съм била знаела какво искам. Опитвах се по всякакъв начин да го моля за втори шанс, да го убедя,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НАИСТИНА ВСИЧКО ЩЕ Е РАЗЛИЧНО! Но напразно, той ми каза че мислим различно и че преследваме различни амбиции,че ние няма как да е разбираме и че няма как да бъдем заедно. Не мисля,че има непроменими неща, нито пък невъзможни. Точно поради тази причина ви пиша,защото осъзнах, видях и прозрях грешките си. Признах ги,знам че няма как да върна времето назад, но знам че бих дала всичко от себе си, за да го си върна и да му дам всичко онова, което не успях! Защото виждам бъдещето си само и единствено с този човек, защото никога през живота си не съм обичала така и не съм била готова на всичко за един човек, Както казват хората: За да оцениш едно нещо и да си дадеш сметка, колко ти е скъпо, първо трябва да го загубиш!

  4. Здравейте.Имам по принцип проблем с връзките.Но стрещнах страхотен мъж.Проблема дойде с моето притискане и звънене .Той спря в един момент да пише , но аз продължих да го търся.Върна се три пъти но пак виждаме се изчезна.Той казва че говорим на различни езици.И че не знае дали иска да е с мен. Проблема е че не мога да го забравя.Въпреки че трябва .В интимен план нещата са Ок.Имам ли някакъв шанс въобще

    • Писала съм ви на мейлите, които сте посочили. Има възможност да се осъществи консултацията.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *