Как се излекувах от депресия: Всичко за моето лечение

Как се излекувах от депресия – конкретните стъпки. Как се излиза от тежка депресия – интервю с психолог. Как да се справим без лекарства? Лечение с билки

Ще ви разкажа своята история за успешното ми излекуване от депресия и стъпките, които спазвах, за да се освободя трайно от симптомите на това постоянно състояние. Дано те да бъдат от полза на хората и да могат и те да се оправят лесно, като спазват моите съвети.

Казвам се Ангелина Неделчева. Имам проблеми с депресията откакто навърших 25 години. Особено тежка беше около 28-ата ми година. Тогава и успях да се излекувам от нея и от този момент нататък изобщо не се е връщала. Ето моя метод, който се оказва напълно достатъчен. Опитайте. Ще се излекувате и вие! Не е никак сложно! После споделете впечатленията си от тези няколко лесни стъпки по-долу в коментарите: ТУК!

1. Спирам въртележката

Когато усетя първите симптоми на депресията, аз разбирам, че се намирам в коварен цикъл, който само ще се задълбочава. Няма смисъл да се упорства и да върша това, което винаги върша и което ме е довело до депресията. За да се освободя от нея, трябва да сляза от въртележката. Затова спирам да се въртя като хамстер на колелото и спирам. Въртенето само удължава страданието ми. Може да замина някъде (за препоръчване), да се дистанцирам от настоящия кръговрат. Само погледът отстрани дава реалното състояние на нещата.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

2. Пускам оплакванията по пързалката

Това е важен и мъдър ход, при който си представям буквално една пързалка и по нея пускам всичките си мрънкания и оплаквания и ги гледам как се отдалечават. При това може да кажа и на глас „Заминавайте надолу!“. Вместо тях се съсредоточавам върху хубавото в себе си, върху хубавото време, хубавите хора, приятните събития. Целта е на да намеря хубавото във всяко едно нещо. Дори и труп на куче да видя, аз разглеждам хубавите му зъби и заключавам, че то не е яло шоколади и затова не си е развалило зъбите. Добрите неща имат голяма лечителна сила.

3. Медитирам

Често пъти депресията идва заради хаотичните мисли в главата. Аз не успявам нищо, защото мислите ми са като рояк пчели, всяко от които ме дърпа в различна посока. Постепенно разбирам, че те не ми се подчиняват и затова не мога да постигна нищо хубаво. Аз не съм свободна дори в мислите си, защото не мога да кажа на мислите да спрат. Това води до депресия – да знаеш, че не си свободен, че нищо не зависи от теб.

Този проблем има решение в медитацията. Ето как се прави. Най-добре сутрин, още преди да станете, преди да отидете до тоалетната и да сте се събудили, започвате да се съсредоточавате върху една мисъл или един образ. Това е трудно, отсега да го кажа. Но с времето става все по-лесно. Представям си например кръста с розите и се опитвам да не допусна други мисли. Това е ужасно трудно. Но става по-лесно, ако започна да следя дишането си. Контролът над мислите е много силна стъпка за лечението на депресия.

4. Ползвам хубави билки

Няма смисъл да се гълтат антидепресанти. Има една хубава комбинация, казва се Демир бозан, която ликвидира депресията, ако попаднете на истинския чай, а не вземете някое евтино менте. И ако се пие редовно, разбира се. За един месец билките могат да премахнат депресията наполовина. За още един тя остава блед спомен. Но пак да кажа – само оригиналният Демир бозан от 43 лева върши работа. Питайте за производител. Ако не е „Фарма витал“, не купувате. Отзиви и мнения за билките можете да намерите ТУК!

Демир бозан, как се излекувах от депресия

Таки изглежда истинският Демир бозан!

5. Изпускам парата

Намирам наистина пусто място в гора или в голям парк и започвам да крещя с цялата си сила и да изкарвам целия си насъбран гняв, който нося в себе си. На терасата също така имам боксова круша. Тя е на мъжа ми, но я ползвам при депресия. Когато усетя първите симптоми, отивам на терасата и блъскам с юмруци, докато не отмалея. Излизав цялата си злоба на крушата. Върши прекрасна работа!

6. Почиствам къщата

Чистя като дзвер и безмилостно изхвърлям всички боклуци, които вече не ми трябват. Неизчистените стаи ме хвърлят в депресия подсъзнателно. Същото важи и за гардероба. Всичко излишно да заминава. Няма смисъл да пазя роклите, които вече не мога да обличам. Те само ме депресират.

7. Спирам алкохола

Алкохолът и цигарите само временно отвличат от проблема, но после го връщат с двойна сила. По време на махмурлук още е оптимистично всичко, но постепенно симптомите на депресията се завръщат, усилени като с мегафон. Освен това пиенето и пишенето отслабват силите и мозъка ни, тоест средствата, с които самостоятелно можем да се справим с депресията.

Ангелина Неделчева, как се излекувах от депресия

Ангелина Неделчева

8. Ходя на психолог

Ползвам услугите на известната психоложка Виолета Станева, която дава консултациите си и онлайн. Тя ме е светнала на тези и други техники, които са подходящи само за мен. Индивидуалната консултация е нещо много ценно, защото при нея няма общи приказки и излишни движения. Техниките са прицелени към индивидуалния случай и действат бързо. Станева знае нещата най-добре, защото през нея са минали хиляди хора с депресия.

Ангелина Неделчева, София

Интервю с Виолета Станева

Следват някои неизвестни факти за лечението на депресия и страхова невроза, според автора на бестселъри психологът Виолета Станева. Как вредят лекарствата. Какви заблуди живеят в обществото. Как да се излекуваме?

Виолета Станева е професионален психолог, автор на бестселъра „Как да си върнем любимия“, продаден в стотици хиляди бройки тираж в интернет, а също и на други популярни книги от областта на психологията. Тя публикува на сайта си възможност за онлайн консултации по мейл или скайп, а когато е в България, приема и лично. Към нея се обръщаме с десетина въпроса по интересуващата всички хора тема за депресията и нейното лечение. Тема, доста „модерна“ в последните години.

Любовна депресия

Въпрос: Кога имаме любовна депресия?

depresia (1)Виолета Станева: За любовна депресия говорим тогава, когато е налице така нареченото отхвърляне от страна на партньора, когото сме загубили, или ни е пренебрегнал по една или друга причина. Самата депресия в любовта може да връхлети изведнъж и да насочи мислите ни към деструктивни, разрушителни модели , а това от своя страна да доведе до загуба на идентичността, до ниска самооценка и най-лошото – самосъжаление. Ролята на жертва е типична за депресията в любовта.

Депресия на някой от членовете в семейството

Въпрос: Какво означава депресия на някой от членовете на семейството?

В. С.: Депресия в семейството има тогава, когато има липса на основния фактор за общуване – комуникация. Тя от своя страна довежда до депресия и слабо изразяване на емоции и чувства у някои членове в семейството. Потискат се думи, усещания и се нарушава балансът на семейната структура, като се получава разруха. Често депресията у някои членове на семейството поражда междуличностни конфликти, а това води до последствия, особено ако има деца.

Следродилна и предродилна депресия

Въпрос: Следродилна и предродилна депресия. Въобще как влияе една бременност върху депресията в отношенията?

депресия лечение 01 как да излязаВ. С.: И двата вида депресия оказват своето влияние върху отношенията. Предродилната е депресия на очакванията. Тя е мисловна, но в никакъв случай положителна. Нейният основен проблем се нарича страх от бъдещето. Доказано е, че по време на бременност в организма на жената се произвеждат огромно количество киселини, протичат химични реакции, а всичко това заедно с мисловните процеси води до депресия. Следродилната депресия е проблем.

Започвайки ново начало, пак се появява призракът на страха, защото жената трябва да се изправи срещу притесненията си – да бъде между два свята: Този на детето и този на семейството си. Често причина за раздели е следродилната депресия, която е влудяваща за мъжката част, защото отново нарушава комуникацията между двойката, тъй като не е намерен баланс.

depresia (5)Липсата на внимание и съсредоточаването на жената върху стрес, страх, уплаха, определено играят лоша шега и така се започва разрушаването на отношенията. За жената най-важно правило е да съумява да намира баланс и да е основна градивна единица на семейството, а не да се отчайва, че „й е трудно“.

Много жени правят грешка като приписват своите недостатъци на мъжете и така не осъзнават, че ги губят след раждане на дете. Запомнете: жената трябва да подтиква мъжа до себе си да й бъде опора, а не да хленчи.

Лечение с лекарства

Въпрос: Лечение на депресия с лекарства (хапчета). Какво предписват и кое е хубаво?

В. С.: Предварително искам да се извиня на медицината и на колегите, но като специалист по психология, която е наука за душата, категорично заявявам, че не съм видяла клиент, който да е излекуван от депресия с лекарства, особено транквиланти, или антидепресанти. Защо е така?

Ще кажете, че сте били в депресия, посетили сте психиатър, а той , разбира се, без да проведе психотерапия, за да намери причината, мигновено предоставя на пациента си най-новия продукт на фармацевтичната индустрия. Пациентът в своята отчаяност бърза да набави отровата и така започва „лечение“ на депресия.

Медикаментът, колкото и да е модерен, нов, изчистен – той не лекува, а потиска състоянието. Това може да ви го каже всеки лекар. Идеята за лечението на депресия е да се „бръкне“ в душата на страдащия, да се покажат пътищата, да се вдъхне увереност, да се посочат начините, а те са в душата , в мисълта. Хапчето няма да излекува депресията ви, ако вярвате, че ще ви излекува, вие сте на грешен път.

depresia (2)Лекарствата могат да потушават физическите симптоми, да внасят изкуствен серотонин, но не се заблуждавайте, че ще ви излекуват душата! Там е ключът. Там е и пътят. Изборът да сте здрави и в добро психично състояние са във вас и в мислите ви. Не отравяйте тялото си, дайте му възможност да се лекува само. Защото от самото начало е даден на човек организъм, който е самоизцеляващ се. Заредете го с енергията на здравата мисъл и сами ще видите къде е вашият антидепресант.

Как да помогнем на друг човек

Въпрос: Как да помогнем на човек в депресия?

В. С.: Спечелете доверието му. Покажете на такъв човек, че е значим. Подсилете увереността му в собствените му сили и дайте тласък да изрази всичко това, което е скрил от себе си. Страховете изчезват в мига, в който думите започват да излизат. Слово, истина, подкрепа, сила. Това е решението. Не насочвайте хората с депресия към медикаменти, първата стъпка е психоаналитик, психолог. Той работи с душата, а не забравяйте, че човекът е първо духовно същество, освен всичко друго.

Депресия и страхова невроза

Въпрос: Депресия и страхова невроза. Как се лекуват заедно?

В. С.: Обикновено депресията и страховата невроза вървят ръка за ръка. Депресията е напрежение на душата, а неврозата се изразява с ужасни физически усещания, базирайки ги на страх. Основният елемент за всичко това е страх. Страх от евентуални последици , че нещо ще се случи. Хората с по-лабилна нервна система страдат от страхова невроза, която дори и лекарите знаят, че се лекува на мисловно ниво.

Тест за депресия

Въпрос: Можете ли да препоръчате тест за депресия, който реално показва нещата?

depresia (4)В. С.: За мен като специалист Тестът „Самооценъчна скала за депресия на Von Zerssen“ е достатъчно показателен. Можете да го направите дори онлайн.

Симптоми и признаци на депресия

Въпрос: Симптоми и признаци на депресия, включително и физическите.

В. С.: Признаци и симптоми – понижено настроение, тъга, умора, загуба на емоции, загуба на апетит, отдръпване от обществото, затваряне в себе си, апатия, меланхолия, безнадеждност, дори мисли за смърт, самонараняване, автоагресия. Физически тялото започва да страда: треперене, изпотяване, „мравучкане“, задух, усилване на пулс, чувство, че „ще умрете“, падане на кръвно налягане, слабо оросяване на крайници и т.н.

Излизане от депресия без лекарства

Въпрос: Как се излиза от депресията без лекарства.

В. С.: С воля и психотерапия. Много е важно страдащият да промени мирогледа си – да вникне в несъзнателното, както казва Зигмунд Фройд – да намери какво казва „ТО“. Важен фактор е стриктното спазване на указанията на психолога.

Билки за депресия

Въпрос: А с билки за депресия?

В. С.: Много често казвам, че медицината е природна наука, примесена с химия. Тъй като всичко идва от първоизточника – Природа, там е и разковничето. В природата е лекарството. Древните лекари са знаели, че лекарството за всяка една болест съществува в природата. Препоръчвам хората, които се интересуват от алтернативната медицина да намерят информация за най-древното Учение за живота – Аюрведа.

Жълт кантарион

Въпрос: Как действа билката жълт кантарион?

depresia (6)В. С.: Жълтият кантарион е полезен за сърдечно-съдовата система, както и за проблеми със стомашно-чревния тракт. Не бива да се предозира, а да се пие умерено. Действа успокояващо на нервната система.

Хомеопатия

Въпрос: Има ли добра хомеопатия за целта?

В. С.: Живеем в модерен свят. Да, хомеопатията а добра алтернатива на лечение на депресия, защото тя също изхожда от темперамента на човека, който страда от депресия и невроза. Хомеопатията е наука, близка до психологията, така, че е добър метод и алтернатива.

Сезони и депресия

Въпрос: Пролетна, есенна, зимна и… лятна депресия. Защо всеки сезон си има депресията?

В. С.: Защото така са казали хората. Може да звучи смехотворно, но независимо дали е пролет, зима или есен – депресията си я има. Тя няма общо със сезоните, а с човешката настройка, че „точно през пролетта ще се депресирам“. Разбирате ме, нали? Мисълта е ръководен елемент.

Ниацин

Въпрос: Върши ли работа ниацин?

депресия лечение 02 как да излязаВ. С.: Ниацинът е витамин B3. Помага, но не бива да се прекалява с него, тъй като става токсичен за черния дроб на човека. Може да набавяте витамините си от храната – там няма какво да увреди тялото ви. Хората злоупотребяват с прекомерното използване на витамини. Това идва от незнанието им, че витамините могат да бъдат и вредни. Витамини се приемат след консултация с лекар – самолечението не е препоръчително. За това има медицина, диетология.

Психотерапия

Въпрос: Как се отразява провеждането на психотерапия при депресия? Какво прави един психотерапевт, когато отидем при него? Хапе ли, щипе ли, бие ли инжекции?

В. С.: Психотерапевтът е човек като всеки друг. Той не е магьосник. Той е ваш помощник и може да ви помогне, стига да сте честни със себе си. Съществуват много видове психотерапия, а терапевтът знае коя е подходяща за вас. Може да се доверите напълно на науката психология, която ще намери пътя, стига да вярвате в себе си и да позволите да ви се подаде ръка. Осмелете се да промените душата си – депресията ще си замине.

Депресия при мъжете

Въпрос: Често срещано явление ли е т.нар. депресия при мъжете и какво се прави, когато се сблъскаме с нея?

depresia (3)В. С.: Аз не деля хората по пол. Депресията е състояние на духа. Нима мъжете не са хора? Никой не е застрахован да попадне под сянката на страха – дори те. При мъжката част от човечеството депресията се изразява по-скоро като чувство за неоценяване от жените, неуважение, липса на емоция и т.н

Депресия и алкохол

Въпрос: Има ли връзка между депресия и пиене на алкохол?

В. С.: Депресията е първа. След това идва алкохолът. Алкохолът, наркотиците, упойващите вещества са средства за прикриване на душевната болка. Тя не може да се излекува с пиенето на алкохол. Не може и с лекарства. Хората, които употребяват такива средства, за да се прикрият, отдавна са изгубили увереност в себе си – за тях изборът за промяна е много по-труден. Вместо алкохол препоръчвам да се пие Демир бозан, който, ако не е от фалшивия, помага безотказно при депресия:

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

51 коментара по “Как се излекувах от депресия: Всичко за моето лечение

 1. Здравейте!
  Пиша Ви, защото се чувствам ужасно… На 08.11. разбрах, че приятелят ми ми изневерява… Имал е паралелна връзка около 3 месеца преди да разбера. Отношенията помежду ни не вървяха много добре преди да разбера, за тях сме виновни и двамата. След като разбрах и изпаднах в депресия, той ми разказа всичко – от-до, отговори на абсолютни всичките ми въпроси, личи си, че съжалява за това и иска отново да бъдем заедно.. и да сме щастливи… Аз също го искам с цялото си сърце… Но оттогава насам.. нещата се влошават.. изпадам в състояния, в които не съм изпадала досега, настроението ми се сменя постоянно, всеки ден плача… Осъзнавам, че се чувствам като жертвата.. самосъжалявам се и искам от него разбиране… искам повече ласки и любов.. а с това мое държание го отблъсквам явно.. тъй като съм прекалено слаба – излагам се, срамувам се от себе си, че паднах толкова ниско и не мога още да се съвзема и да стъпя на краката си… като анализирам неговите постъпки и думи през този период откакто разбрах – досега – осъзнавам, че ме обича и наистина прави каквото е възможно от негова страна нещата да се оправят… Но аз все недоволствам.. все искам още.. искам още мили думи.. искам още внимание.. едва ли не да се обсебен от мен,… а осъзнавам, че аз съм обсебена от него… така съм се вкопчила в него и в идеята нещата да се оправят… че малко по малко ги разрушавам… Знам, че ключът към решението е у мен, но как да се справя с всичко това.. Тази ситуация ми дойде като гръм от ясно небе. С него сме заедно от 4 години. Имахме планове за семейство и деца… Причината, която той изтъква за изневярата е следната: Имал е съмнения, че има рак на белите дробове, защото е изпитвал болки и кашлица (пушач е от години и дядо му е починал от рак на белите дробове). Освен това е имал и опасения, че не може да има деца, а и двамата толкова много искаме деца завбъдеще. Въпросната жена, с която е имал връзка- има рак в областта на мозъка и заради този тумор не може да има деца. Запознали са се на един поход по планината, тъй като приятелят ми е планински водач. Жената е споделила проблема си и той е почувствал близост, явно.. и оттам са започнали взаимоотношенията им… Явно е имало някаква бариера помежду ни, щом не се е почувствал спокоен да ми сподели за тези сериозни съмнения за здравословното му състояние. В крайна сметка по този начин той се е опитвал да се самоубеди, че трябва да ме напусне, да ме остави да живея щастливо – без него, да не ме тормози заради тези проблеми (има също така и финансови проблеми – трябва да изплаща кредити – не се чувства спокоен и му тежи). Когато осмисля всичко, което говорихме – осъзнавам, че ме обича и иска да сме заедно, но аз постоянно се съмнявам, че може би още изпитва чувства към нея… че може би не ме обича толкова силно и всички силни думи и обяснения в любов ми ги е казал с момент, в който е бил гузен и не е мислил трезво… Мисля си, че сега е с мен заради чувство на вина и като ме вижда в какво състояние съм, не ме оставя, за да ми помогне по някакъв начин… но неговото мнение е, че няма логика в това.. и няма нито той да стои да се тормози покрай мен ако не ме обича… Много съм объркана… Опитахме си сега да си дадем време покрай празниците – да не се виждаме толкова.. да не се чуваме толкова.. но само той ми е в главата.. мисля само за него и постоянно искам да му звънна или да се видим… в момента в който ме види или чуе, че плача, той отказва всякакъв контакт.. иска да ме остави сама да се справя с всичко… и може би така е правилно, но е ужасно трудно за мен… имам нужда от неговата обич и подкрепа… а не от това да ме оставя сама да се оправям…. Моля ви за помощ.. не издържам повече… вече близо 2 месеца живеем я ад…. Искам да приключи.. искам отново да сме щастливи и да мечтаем за общото ни бъдеще… помогнете ми да се оттърся от това и да бъда отново…нормална… защото сега просто не мога да се позная….

 2. Женени сме от 9,7 години! Имаме две деца. Той е на 41 г., а аз (в депресия) на 32 г. Като всяко начало любовта цъфтеше, но с годините нещата взеха и започнаха да се влошава. Той е много всеотдаен баща, тип домашар. Но и много холеричен тип – избухлив, обича да говори много цинизми, вечно недоволен и оплакващ. И най-важното, което на мен ми липсва в нашата връзка, е любовта / секса/. Просто се учудвам как мъж може да издържи без любов толкова време!?! Често пъти съм му казвала, че това ме отдалечава от него. Искам да останем сами, да си подарим романтика – но получавам отговор: И това ще стане! Радвам се, че се грижи така и толкова много, че е предан, но чувствам празнота. Моля за информирана помощ и мнение!

 3. Здравейте предполагам, че рядко Ви пишат мъже, но ето че и ние се нуждаем от помощ.Приятелката ми ме остави и аз имам огромна вина за това!От страх заради предишна моя връзка, постоянно я притисках и ревнувах, тя ми обясняваше, че това не е добре за връзката ни.Две години тя ме обичаше безкрайно много, но накрая доста неща й дойдоха в повече и аз неусещайки,бивайки погълнат от ежедневието явно я бях приел за даденост и ето…сега незнам как да постъпя за да върна човека, с когото съм по сигурен за това, че искам да прекарам живота си отколкото за това как се казвам!

 4. Много искам да го накарам да се влюби в мен , да ми каже обичам те, опитвах какво ли не. Имам нужда от съвет.

 5. Казва ми , че не е влюбен в мен. В същото време не иска съвсем да прекрати взаимоотношения. Казва ми да оставаме приятели. Не ме иска като жена а много искам да ме иска. Не знам какво да правя. Историят е много дълга.

 6. Какъв е начина на плащане е колко сеанса са нужни за да има ефект да ди я върна и да сме щастливи завинаги.

 7. Искам платена консултация по скайп. Моля ви не мога да живея без нея. Как да платя и дя работим защото не мога да понеса толкова болка вече.

 8. Здравейте, дъщеря ми се раздели неотдавна с приятеля си. По-точно той внезапно се раздели с нея нагло по телефона, тя е на почти **, първа връзка продължила * месеца. Аз лично я съветвам да продължи напред,защото от сълзи и самосъжаления полза няма. Но тя две седмици е като сянка,плаче,мълчи и все изживява моменти от тези пет месеца. Проблема е и затова се тревожа,че тя е след анорексия и се страхувам в момента да не се върне евентуално назад. Две години минахме през ада и когато всичко беше абсолютно ок, ето това … Питам по темата, поставена от вас, как днес да се справим сами със симптомите на депресията.

 9. След 14 г брак се преобърна каруцата! Тя за да се спаси започна медитаций, дънов, енергий, и т.н, което според мен осложни положението. Ласки няма, уважение също няма, иска да продължим като съквартиранти заради детето, което поодрасна и не му е приятно да гледа препирни през ден. Аз се разкаях сто пъти за всяка грешка, която съм направил, но всеки ден ми се припомнят от самото начало. Мечтая да се променим взаимно да си изживеем живота заедно да дочакаме и внуци, а не да започвам на 44 г ново начало!

 10. Здравейте прочетах всичко в статията и останах леко потресен от това как може човек да помогне да преодолей ревност и бих искал да опитаме чрез вас да помогнете и на мен на както предполагам и на много други хора “ ревността ми е на ниво в което чак аз вече не мога да понасям и стига до своя предел “

 11. От година и два месеца живея във Франия всичко беше на ред докато не мина една година тя няколко пъти ми каза че иска да се прибера но аз имам цел. Изведнъж отношението и се промени вече не се чувахме всяка вечер говорехме за кратко празни приказки и накрая когато трябваше да пътувам за отпуската тел беше зает до един през ноща. Прибрах се уж всичко ок но вечерта когато правихме секс тя побърза да свършим. На другия ден трябваше да пътуваме към провинцията да си вземем детето което майка ми гледаше за лятото. През цялото време се усещаше напрежение и никакви разговори бяхме отпуска. Една вечер я видях много увлечено да чете нещо в телефона каза че една нейна приятелка от детството която я намерила по вайбър, след като седнахме да вечеряме тя беше оставила телефона и беше отишла някъде той светна и дълго време стоя така и аз реших да го угася там видях съобщение което ме потресе след като го отворих видях огромен любовен чат в продължение на един месец когато и потърсих сметка тя ми отговори, че това е стар приятел с когото така си говорели. Последваха дълги разговори иницирани от мен като и казах да престане да върши глупости и тя ми обеща но не спря да ми говори за евентуална раздяла и въпреки това от време на време ми казваше, че никой не говори за раздяла. Прибрахме се в София тя започна работа а аз останах да гледам детето насрочиха си среща с дъщеря й, която е голямо момиче и е преживяла раздялата с баща и и е много против подобни неща, сутринта преди срещата установих, че кому никацията с въпросния мъж продължава. Но срещата говорихме и се оказа, че тя знае всичко и беше предупредила майка си да спре, но когато й казах че си продължава тя се ядоса много. На следващият ден жена ми ми се обади по телефона да ми се извини за всичко което ми е причинила после дъщеря й ми каза, че след срещата тя й се е обадила и й е вдигнала страшен скандал. След този случай имаше само две съмнения, че продължава връзката, но реално спря. От тогава студенината в нашето семейство е постоянна, уж всичко е по старо му но не е, тя е студена и безразлична, правим секс, но като животните, няма тръпка в живота. Дойде време да отидем на море там уж всичко беше нормално но за пред родителите й, иначе същите приказки как като мъж след раздяла трябва да се хвана и да успея в бизнеса и живота. След морето имахме един разговор в който я призовах след като замина обратно да помисли и да ме преоткрие, защото съм добър човек и децата й ме харесват, а и всички нейни роднини и също и заради детето. Сега аз съм далече не и звъня тя го прави и то всяка вечер с малки изключения, пише ми съобщения но не може да каже че ме обича и когато й казах че съм готов да се прибера тя категорично отказа

 12. Здравейте, имам нужда от съвет, как да се преборя с ревността си към моят любим.. Страшно много го обичам, страх ме е че може да ме замени. С любов и желание и от двете страни създадохме дете, което все още расте в утробата ми. Но напоследък след като разбрах, че той постоянно си пише и се чува с една негова колежка, ме избива на страшна ревност… Когато разбрах, че той я беше записал в телефона си под мъжко име и ме излъга не мога да се побера в кожата си. От ревност и гняв исках и да се самоубия… Много ми е трудно, постоянно проверявам телефонът му, къде ходи, какво прави.. И днес ми каза, че се чувста страшно притиснат,страх ме е да не се стигне до раздяла, а знам че и той ме обича, постоянно ми го повтаря… Моля само за съвет какво да правя, а ако се налага и платена консултация. Ще направя всичко възможно да си възатановя отношенията с партньорът ми, но незнам как… Благодаря предварително. Силно се надявам да помогнете

 13. Здравейте казвам се Тодор Георгиев на 29 години.Запознах се с едно момиче по Скайп преди 10 месеца и още от самото начало се влюбих в нея.До сега толкова близък човек като мислене като чувство за хумор като всичко не съм срещал ,толкова еднакво мислехме че и двамата си довършвахме изреченията прекарвали сме цели нощи в разговори.С нея мога да говоря постоянно както и тя с мен и това много ми допадна.Но след време разбрах че има приятел връзката и е била на приливи и отливи разделени после пак заедно разбрах че той я подтиска и и вкарва чувство на вина приема я като своя собственост и мисля че не я уважава.Та питах я говорих с нея тя ми обясни но останах продължихме да контактуваме .Оказа се че има проблем и няколко месеца не може да прави секс имаше и дипломна работа тогава за 4 месеца този който е „любовта на живота и“не се появи явно без секс не интересно
  .Аз бях до нея помагах и с каквото мога от растояние правих и малки подаръци ,цветя разамивах я когато и беше тъпо исках да е щастлива помагах и и за дипломната работа.Всичко беше добре завърши с отличие и тогава се разделиха той разбра че контактува с мен нищо повече е знаеше и почна да я тормози само заради това че се чуваме и виждаме по скайп исках да говоря с него да му обясни не пожела явно толкова е и мъж.Мина извесно време и се разделиха и отново станахме много близки виждахме се вече на живо беше наистина уникално и каза ми че почва да се влюбва е мен и това ми даде крила чувствах се много добре правихмв си планове за бъдещето да жиее при мен виждах чв го иска тя ми го е споделяла „с теб се чувствам много добре ти ме разбираш мисля за теб постоянно“такива фрази наистина ме мотивират да дам най-доброто от себе си беше си взела отпуска да дойде при мен но в последния момент се обади сестра и и замина при нея тя имаше нужда от нея и нямаше как.Стана ми кофти опитах да я разбера все пак и е сестра просто много исках да я видя това е.И след това нещо стана пак се виждахме но не можеше да се отпусне казвала ми го е .“Харесвам те но не мога да се отпусна“ беше ми странно някак но реших да и дам време .Казах и добре ела за малко при мен няма да те карам нищо да правиш на сила просто виж как го усещаш тук до мен .Не дойде все имаше нещо все оправдания но не спираше да ме търси както и аз нея все отлагахме.И дойде времето когато спрях да я търся и тя спря някъде за месец.Но после пак ме потърси но само като приятел пак говорихме с часове смеехме се отново.И това ми даде надежда че отново може да се влюби в мен а аз още я обичам както първия път усещам го че тя е човека са мен тя ме изпълва и ме прави истински щастлив.Но се оказа че е сгодена за това момче и живеят заедно така и не разбрях защо го е направила дали той пак я манипулира или тя понеже има страх да не е сама е приела .Но прави грешка според мен усещам го в говора и в погледа и прави грешка превърнала се е в домакиня от работа в къщи и това е пак ме търси защото я разбирам и я разсмивам но той пак разбра че си пишем поиска си пръстена искал да се разделят без да знае че тя пише с мен само като приятел нищо повече не и вярва и я кара да се чувства виновна .Истината е че мнго държа на нея и не си представям друга жена всеки ми казва остави я виж няма смисъл .Обаче не мога нещо вътре в мен ме кара да продължавам да я искам вярвам че някой ден ще бъде моя и тя е моя човек нямам обяснение за това но не се отказвам.Сега обаче не знам как да постъпя какво да направя да говоря с нея да разбера какво става от 2 деня не съм я чувал от както тоя рязбра че се чуваме и това ме побърква затова търся помощ тук.Надявам се да го прочетете и да ми помогнете Благодаря Ви предварително.

 14. Вече близо 20 години страдам от депресия .Лекувам се с различни антидепресанти. Има периоди в които съм добре. Сега съм в нов депресивен епизод.Отчаяно търся помощ.

 15. Здравейте!
  Пиша Ви, защото съм тъжна и се чувствам ужасно, въпреки настъпващите празници. До 28.11.2017 имах красива и щастлива връзка с Павел, но изведнъж престана да ме търси. Звъня, пиша смси да разбера каква е причината, но не получавам никакви отговори. Много искам да бъдем отново заедно. Предварително благодаря

 16. Егаси, тук е като „Клуб на разбитите сърца“.

  Хора, стегнете се! Стига сте хленчили като някакви ученици в 8-ми клас!
  Това е живота. Има хубави и лоши моменти.

  Вината винаги е в двамата партнъори!!!

  Чета в коментарите, 20 години съм в депресия!?? Хей, смени „филма“ в който живееш. Намери си хоби. Не пий тези химии които не само, че не те лекуват, ами дори ти скапват организма и започват да действат като наркотик, защото организма свиква с тях. Ако едно хапче не те спасява, останалите ще те унищожат с времето!

  Говоря малко остро, но това е защото тук чета някакви истории на хора които си мислят, че света е свършил защото са го/я зарязали. Майната им на бившите! След като няма взаимно разбирателство, по-добре е или да си дадете почивка или просто да продължите напред, въпреки деца (ако има) и въпреки хубавите спомени. Има решение за всичко друго, само не и за Смъртта!
  Така, че това е живота! Приемете го и го живейте какъвто е!

  Не можете да накарате да се влюбяат в вас насила!
  Това е супер простотия и егоизъм!!!

  Ако наистина обичаш някой, остави го/я да си тръгне! Ако се върне, значи това е твоя човек! Говоря от личен опит 😉

  В противен случай, вие не обичате човека до вас!
  Вие просто сте егоисти и изпитвате страх от самотата!

  ?

 17. Здравейте, прочетох книгата ви „Как да си върнем любимия“. Имам нужда от съвета ви, бе знам как да се справя сама. На кратко ние сме заедно от 2.5 г. В началото бях неуверена, все още свързана емоционално с предишния си партньор. Сегашния ми приятел И. прояви много търпение да ме слуша да говоря и плача за другия. Беше някъде на седмия месец от връзката ни когато по невнимание изпратих съобщение на И. с името на другия и липсваш ми. Настъпи истинска буря, две седмици ме игнорира, говорихме и нещата се уталожиха.Аз се влюбих в него и спрях да се лутам. Наехме апартамент за да живеем заедно, но аз не можах да отида защото майка ми тежко се разболя и имаше нужда от грижи. Той се обиди, отдръпна се, все повтаряше, че нямам време за него. Тогава се появи тя-К. В началото само писане в нета, после срещи на кафе, а сега и физически контакт.тя е от друг град, виждат се рядко, ни мисля, че си пишат редовно. Той започна да се отдалечава от мен, споделя, още имаме емоция между нас, но аз усещам, че не е същото. Моля, помогнете ми, какво да променя, за да останем заедно? Той казва, че съм неговото слънче, че винаги ще съм в сърцето му, не иска да ме вижда да плача … аз усещам че той се отдалечава. Не сме говорили открито за К. В момента той има проблеми със здравето на родителите си.Преди година каза, че се разделяме, че слага край на нашата връзка. Но останахме заедно, виждаме се, помагаме си, говорим, имаме и сексуални контакти. Много е объркано и не мога да се справя сама. Обичам го, иска ми се да е щастлив. Готова съм да се боря за тази любов, но вече губя сили. Помогнете ми да се справя

 18. Здравейте, г-жо Станева! Аз съм на 44 г., омъжена от почти 20 години . От толкова. със съпруга ми се борим засега неуспешно да имаме деца. Правила съм доста инвитро процедури, но без успех. Преди около 20г.имах една бременност от съпруга ми , която загубих след лекарски преглед. Имаме нужда от помощ, за да се справим с нашият проблем – тежка депресия, който се надяваме да се разреши. Благодарим предварително!

 19. Здравейте , г-жо Станева в края на 2017 година напуснах работа и се разделихме с бившия ми работодател при много тежки обстоятелства. А работих за неговия бизнес 11 години и бих казала , че има просперитет. След напускане на работа той започна да говори за мене грубо казано глупости че един вид всички съм правила в мой интерес което не е вярно . Работех по 15-16 часа на ден като управител , като продавач, като общ работник и какво ли не. След напускане на работа и до сега той не спира да говори по мой адрес . От февруари месец изпаднах в депресия объркана съм страхувам се плача . Пия езобел за депресията но пак имам мравучкания по тялото страхувам се , че заради бившия ми работодател и неговите думи по мой адрес не мога да си намеря работа. Не съм семейна живея сама .Моля за вашата помощ и съвет какво да правя как да се справя с това състояние с този страх

 20. Здравейте женен сам от 10 г. А живеем заедно 14г.От 4 месеца почках да я ревнувам, караме се тя ми казва че няма нищо но аз все се мисля че има. В началото на периода се карахме ако не всеки ден то през ден. Сега е по редко но пак имам някакви моментни притоци на ревност. До преди това не сме се карали за нищо бяхме едно щасливо семейство. Искам пак да си го върна. Детето страда и то моля помогнете ми

 21. Здравейте,прочетох коментар за сеанс от 30 мин. по скайп и резултат,което ми звучи като приказка.Интересувам може ли и как лекувате депресия/не е любовна,питам за друг човек/ с антидепресанти и невролептик.Благодаря!

 22. Здравейте,незнам от каде да започна просто в момента съм на дъното на една бездна която всъщност няма дъно а аз продължавам да пропадам повече и все повече,преди 7месеца съпруга ми ни изостави и отиде да живее в друг град,претекста му беше че повече не ме обича и не изпитва нищо вече към мен, и изобщо не можел да ме понася, но всъщност всичко започна със един саит за игра на карти преди една година,съвсем случаино го хванах как си пише любовни кореспонденци ,снимки и т.н ,неговото обяснение беше че си прави само шеги и просто времето да му минава но всъщност не беше така ,с течение на времето той се промени много ,стана по хладен към мен и децата и изобщо просто се пр9мени не беше предишния човек който познавам от там аз също се промених и започнаха скандалите всяка вечер със моята ревност която се дължеше на неговото държание като ме пренебрегваше и се държеше студено и безразлично и така продължи няколко месеца докато не доиде фаталния ден да се скараме отново в което той си събра един малък куфар със дрехи и както си разговаряхме така ми пречерня че го хванах за дрехите и изхвърлих от вкъщи ,,и той си тръгна и повече не иска дори и името ми да чуе,а имаме 26 годишен брак и три дъщери ,за тези 7месеца как ли не му се молих да ми прости и да се върне при нас но и не иска и да чуе отново да се съберем,отслабнах със 19килограма,нямам желание за нищо просто седна дума Депресия,да за всичко имам вина аз и много съжалявам но все пак тои никога през целия ни съвместен живот не ме допусна до себеси имах чуството че има една бариера между нас винаги,много моля ако има някаква възможност да си върна живота отново чуствам че вече съм на края на силите и не мога повече така……..

 23. Здравейте!Скоро се разделих с приятеля си,физически на 10.10.2018.Напусна ме защото бях много ревнива и му вдигнах постоянно скандали,тълкуваха всичко погрешно.Обвинявах го в изневери.Не с е имали дълга връзка 4 месеца.Като си тръгна стана страшно.Звънях по 100 пъти,смси,молби,рев,разбиване на пароли да го следя в фейсбук и др.После исках шансове последни,обещах да се променя.От два дни има регистрация в сайт за запознанства….и там направих фалшиви профили и му писах,ме от мое име.На всички казва че търси точния човек,че е приключил връзка.Категоричен е че чувствата му вече ги няма и всичко е окончателно приключило.А не е изтрил и обвързаността ни във фейсбук.Тази вечер мисля,че е на среща с друга жена и това ме побърква….страх ме е да не съм закъсняла,прозореца да се е затворил.Искам да си го върна,ако не е късно.Сега като прочетох книгата,направила съм всичко което не трябва.Сега започвам да правя това което трябва,но ако е късно вече.Незнам неговите чувства,но може и ако ви изпратя кореспонденция между нас,може би ще го разтълкувате.Жадно очаквам отговора Ви!

 24. Здравейте, чувствам се ужасно. В тежка депресия съм. Пробвал съм лечение с антидепресанти но се влоших и ги спрях, не искам и да чувам за тях. Започнах да пия много за да имам лъжливо щастие, но не е това пътя. Срам ме е но ще кажа: плача постоянно и съм нещастен, от това страда семейството ми, загубих всичко, приятели, работа и душата си. Как да сее изплъзна от този ад

 25. Здравейте,мъжът ми е в тежка депресия.Пробвахме лечение но отказа да взема антидепресанти. Затворил се и не желае никой до себе си.Какво трябва да направя
  за да му помогна.

 26. В последно време жената която обичам отбягва да говорим много.може ли да направите магия за влюбване .тя да възвърне обичта си към мен по силно.като преди.

 27. Разделих се с любимия преди 8 месеца .В последствие разбрах, че е заради жена.Много страдам за него и друг не желая. Имам ли шанс и какво да направя мила Вили?

 28. Здравейте, страдам от депресия от 6 месеца. Пия ксанакс и велаксин, но не се чувствам добре. Моля да ми помогнете.

 29. Раздяла имам от 8месеца.Как да го върна?Имам ли шанс?14г сме заедно.Има друга в момента.Не живее с нея.Колеги са.

 30. Здравейте скъпа Виолета!Как да опиша това което ми се случва и това което предстои?То си е за цял един роман!Живота ми не е същия аз не съм същата!Може би най добре да ползвам вашата услуга платена консултация!Ако ми позволяват финансиите ще ви опиша всичко подробно!Успех на дните ви и нощите и хората които ви карат да се чувствате щастлива!

 31. Здравейте, разделих се със съпруга си след 30 години брак, заради психически и физически тормоз. Всичко вложено и материално и духовно загубих. Останах без жилище, на квартира. Сега живея с друг мъж. Дали това е правилният избор.
  Ще бъда ли някога спокойна и щастлива?
  С нетърпение очаквам отговора Ви!
  Благодаря предварително!

 32. Здравейте, имам 15годишен брак. От известно време не се чувствам много добре, изпитвам ревност и не мога да се справя с този проблем. Дълги години живяхме разделени със съпругът ми, сега сме заедно отново и аз изпитвам страх да не остана отново сама. Как да се справя с този проблем и да продължа напред.

 33. След 15 години съвместно съжителство моята половинка внезапно и категорично реши да се разделим. Превърнала се е в съвсем различен човек. Не мога да си обесня тази нейна коренна промяна. Тя не беше тъкава. Не знам нещо се случва с нея. Дано не е нещо лошо което да и навреди. Това е последното нещо което искам.
  Йордан Илиев Атанасов 14 01 1965
  Ваня Тодорова Иванова 21.06.1987.

 34. Здравейте.След 18години брак се разделихме със съпруга ми.Той се превърна в друг човек.По-късно разбрах ,че една жена която е по-голяма 8 години от него си го е харесала и е направила всичко за да го раздели с мен и децата.Искам да знам ще се върне ли той при нас?Мисля че тази жена му е направила магия .
  Камелия Стамова Гамартиева 28.11.1976
  Тенчо делчев Тенев 13.0501974

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *