Симптоми на депресия, разяснени подробно + ЛЕЧЕНИЕ от Виолета Станева!

Как да разпознаем основните симптоми на заболяването депресия. Психически и физически признаци. Диагностика с тест и лечение на маниакална депресия, тежка и биполярна депресия. Причини и излизане от депресия.

По повод зачестилите въпроси на тема депресия от клиенти на Виолета Станева, решихме да дадем яснота директно на нейния интернет сайт.

Съдържание:

Те са многобройни, за това ще систематизираме най-важните симптоми, на които е задължително да се обърне внимание, както и начини за справяне с тях.

Не пренебрегвайте нито едно от посочените от специалиста състояния, тъй като след време може да се окаже, че търсейки начин за промяна, не сте знаели как сами да си помогнете с това коварно състояние.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Ако искате да прескочите симптомите, вижте директно статията ТУК: Лечение на депресия от Виолета Станева.

Здравейте, приятели!
Позволих си да опиша и да отговоря систематизирано на вашите оплаквания, тъй като доста често една раздяла, едно отхвърляне, една обида и незачитане могат да станат причина за депресия, а последствията от нея са ужасни.

Нужно е човек да има знание, да стане уверен и да осъзнава, че силата за преодоляването на депресията е в него самия, а не в медикаментите, които се предписват от психиатрите.

Никога никъде не съм видяла, не съм срещнала клиент, излекуван от депресия с лекарства.

Депресията е състояние на психиката, което може да се третира с воля, усърдие, с многобройни техники, но е важно клиентът да е запознат с основните симптоми, за да знае как да тръгне по пътя на самолечението си.

Много хора казват, че предпочитат да се лекуват медикаментозно, но след време осъзнават, че заблудата от приема на лекарства е оказала обратен ефект. Тогава депресията идва с нов удар, преодолява се доста по-трудно, а най-страшното е, че клиентът/пациентът е изгубил своята сила, воля и решителност да се пребори.

Бих искала да спомена и някои фактори, които много хора все още на са разбрали и които им пречат по пътя на лекуване на депресия.

Ниската култура у хората, които изчитат всеки интернет форум, в който всеки споделя какво ли не, добро или лошо, е голям проблем.

Ако лекарите, психоаналитиците и психолозите се учиха и работеха по интернет, то тогава нямаше да има защо да се провеждат многобройни научноизследователски дейности, да се прави анализ, да се чете и да се самоусъвършенстваме.

От практиката ТУК: Писмо на един мъж, който преодоля депресията!

Моят съвет към хората с проблем депресия е моментално да спрат да се самообучават по интернет форуми, блогове и други такива места, откъдето няма да намерят нищо наистина полезно. Това е крачка назад – показател за ниска култура и отношение към здравето, особено психическото и емоционалното. Винаги търсете правилните хора, тези, които са доказали своя опит, тези които имат достатъчно случаи, показващи тяхната истинска работа.

Не се подвеждайте лесно и се доверявайте на интуицията си. Както съм казвала многократно, вашето подсъзнание, интуиция и усещания винаги ви дават правилния отговор. Просто се заслушайте и се отпуснете. Дайте воля на сетивата си да „чуват“.

Нека сега да разгледаме първоначално:

ПСИХИЧЕСКИТЕ СИМПТОМИ НА ДЕПРЕСИЯТА

А. Психически симптоми

Симптом №1: Тъга –
симптомът тъга се явява в началото на заболяването депресия

В самото начало на депресията изпитваме тъга.

Тъгата е началото. Аз я наричам началото на депресивното състояние. Те се проявява тогава, когато нещо в нас ни подсказва, че не е в баланс с това, което искаме и желаем да осъществим. Тя е чувство на неудовлетворение от живота изцяло.

Тъжни сме за абсолютно всичко и тогава се загубва връзката с нашето така наречено „заземяване“. Заземен е онзи индивид, който се усеща на мястото си – тук и сега. В настоящия момент е тук.

Тъгата е емоция, която ни кара да не сме стъпили на земята. Поражда недоволство и отчаяние към всичко, което ни заобикаля – добро и лошо. Нейната задача е да отслаби психическата сила на страдащия от депресия и да го накара да вярва, че всичко в този живот е базирано на тъжни неща.

Удоволствията са заместени от това лъжовно усещане и не ни дават мира.

Симптом №2: Безпокойство –

Да се безпокоиш е все едно да не си себе си, да усещаш, че си извън тялото си. Това ужасно състояние се поражда от силната убеденост, че „нещо ще се случи“.

Когато вътрешно индивидът се е убедил, че това е правилно за него, депресията си разчиства място и хваща за ръка безпокойството. Настъпват огромни усложнения в концентрираното мислене, депресивни мисли, а по-късно се появяват и други симптоми, чрез които тялото ни се опитва да се „откъсне“ от нещо, в което не желае да вярва.

Симптом №3: Апатия и загубване на интерес

към доскоро важни за нас действия.

В повечето случаи апатията идва с гръм и трясък, но обсебеният от депресивни мисли не я забелязва. Единственото нещо, в което се убеждава, е че е по-добре да не извършва никаква дейност, защото „тя е опасна“ и би му навредила. Апатията отвежда човека в депресия в един тунел, в който той вижда „нищо“.

Нищото аз наричам откъсване от света, отсъствие на всякакъв интерес от обичайни дейности, които преди това са били важни. Апатичното състояние може да причини остри психически заболявания, които да осакатят бъдещето. Загубата на интерес към работа, загуба на интерес към срещи с хора, загуба на интерес към хоби, загуба на интерес към всичко, което ни е карало да се радваме и да сме щастливи – това е апатия. Запомнете, че това състояние винаги съпровожда депресията.

Симптом №4: Умора, липса на енергия и сили.
липса на енергия, умора и стрес при депресия

Страдащите от депресия често имат липса на енергия, изпитват хронична умора и стрес

Често при депресия се пренебрегва състоянието на умора и липса на енергия. Много мои клиенти, които са ме посещавали, не обръщат внимание, че са крайно изтощени и го отдават на физически болести. Не! Умората и липсата на енергия са породени от емоционалния стрес, с който отказваме да се справим!

Така се допуска една летаргия и не ни се прави нищо. Умората изхабява всичко – от липсата на магнезий в организма, от намаления серотонин, от неадекватността до нарушенията в храненето…

Депресираният човек усеща, че няма физическата сила да се справи с каквото и да е, затова вътрешно си е внушил, че е уморен, а това разбира се се проявява и във физическото ни тяло.

Подсимптом №4-А: намалена концентрация.

Както вече споменах, умората и липсата на енергия могат да доведат до липса на пълна концентрация, особено при по-тежка депресия. Човек е изправен пред огромната задача да може да се концентрира над нещо. Ако му се наложи да вложи усилия, липсва концентрация, тъй като мислите са разпилени и блуждаещи. Едни неподредени мисли довеждат до крайна липса на концентрация, защото те преминават като светкавици, а депресията им пречи да бъдат подредени, ясни и точни.

Симптом №5: Чувство за вина.

разбити нерви депресия физически симптомиМного се е изписало и разказало за това убийствено емоционално усещане – вината. Науката доказа, че вината може да разболее човек, да му докара болести, необясними за медицината, способна е да разруши човешкото тяло, заради негативния си заряд – чрез създаване на лош мисловен модел.

Този модел е подчинил депресирания човек и го третира като роб. Страдащият изпитва огромни потискащи усещания, че е виновен за всичко, което се случва. Дори нещо незначително може да накара човек, изпаднал в депресия, да се усети виновен.

Вината е пагубна. Вината може да удължи депресията до безкрайност, ако не се изкорени негативният ѝ модел. Най-често страдащите от депресия усещат неразбиране и вина, защото са давали всичко от себе си, а по някакъв начин са били отхвърлени емоционално.

Тук е уловката на вината: вината не дава право на индивида да прости на себе си. В чисто психологически аспект вината се изпарява, ако имаме способността да я изхвърлим чрез прошка. Изискват се много усилия и работа с хора, страдащи от непрекъснато чувство за вина, за да можем да се справяме без грешка с нейното ликвидиране.

Симптом №6: Ниско самочувствие.

разбита нервна система депресия симптомиНиското самочувствие идва тогава, когато депресията ни казва „ти не ставаш за нищо“. Както при вината, това е отрова за емоциите и настъпва себеотричане.

Себеотричането води до ниска самооценка и самочувствие. Това е да намразиш вътрешно себе си за всичко, да не осъзнаваш, че си дошъл на този свят единствен и неповторим.

Един човек в депресия изгубва смисъла да се поощрява сам себе си, да си дава кураж, да се обича. Казват, че ключът е вътре в нас, да, така е! Проблемът с ниското самочувствие се изразява в това, че не искаме сами да отворим вратата, тъй като сме пропуснали да обикнем себе си изцяло. Да осъзнаваш, да приемаш – това е силата.

Симптом №7: Загуба на апетит.

Загубата на апетит не се отнася за всеки, който е в депресия. Понякога има и прекомерен глад. Но по-често се случва да има загуба на апетит. Индивидът не изпитва желание да се храни, не само защото няма сила за това, заради меланхолията си, а и защото не изпитва удоволствие към храненето. Има данни, че депресираните хора, особено при страдащите от клинична депресия, теглото намалява значително.

Симптом №8: Безсъние.

Безсънието е психологически симптом на депресията, който се отключва от прекалена ангажираност на мисълта с насадени негативни емоции. Безсънието е изключително неприятно, тъй като не дава мира на страдащия и така не може да се получи отпускане и заспиване. Тъй като мислите са блуждаещи и разпокъсани, човек заспива трудно, или не заспива изобщо.

В редки случаи депресиран човек може да остане буден дни наред, до пълно изтощение. Проявяват се мисли от рода „ако заспя, ще се случи нещо“, „лягам си, но знам, че няма да спя“, „изморен съм, но и тази нощ няма да мигна“ и т.н.

Безсънието не се лекува с медикаменти, а с терапия. Някъде куца мисловен модел, който не ни дава мира и ни разкъсва отвътре. Работата на терапевта е да го открие и да го премахне чрез различни техники и методи.

Симптом №9: Афективна депресия

– състоянието „плосък афект“ или липса на емоционално изразяване. Така нареченото биполярно разтройство.

разбита нервна система депресия физически симптомиАфективната депресия е на няколко периода. Най-често са два: еуфория и меланхолия. Депресираният човек усеща приливи на силна емоция и самочувствие, че може да направи всичко, което пожелае, на мига.

В един друг етап обаче се сблъсква с противоположното усещане – меланхолия и липса на емоционално изразяване. Два различни полюса.

„Плосък ефект“ – искаме да кажем нещо, да изразим нещо, да се освободим, но страхът пречи и така изпадаме в липса на емоционална изразителност и това от своя страна засилва ефекта на депресията. Преодолява се едва когато се преборим със страха си да говорим открито.

Симптом №10: Раздразнителност.

За изпадналите в депресия е много характерна лесната раздразнителност. Понякога една дума, едно действие, една крачка от страна на друг човек към депресивния индивид може да отключи раздразнителност и дори агресия.

Депресията не приема никакви съвети, никаква помощ, защото е обхваната от страх към промяната. Раздразнението се изразява при някои клиенти в силни викове, крещене, хвърляне на предмети, обидни думи към друг човек.

Симптом №11: Мисли за смърт,

опити за самоубийство.

психически симптоми на депресия

Това са само някои от психическите симптоми на депресия.

Не са редки случаите, когато клиенти с депресия, независимо каква е тя, проявяват мисли за самоубийство и отказ да се справят сами с жизнения поток на енергия, който им е даден от самото раждане.

Мислите за самоубийство често се третират от психиатричната наука като нещо много опасно. На пациента са дават силни антидепресанти, които само потискат онова, което не може да се изрази емоционално. Това е срам за психиатрите!

Знаете ли колко души са погубени от това, че са лекувани неправилно? Мислите за самоубийство и смърт могат и е доказано, че могат да се премахват, ако се смени подходът към пациента, така че той да се приеме, да се осъзнае, да се радва на потока на живота, който е прекрасен.

Съществуват редица техники, дори повечето от тях са древни методики, които са преборили тези мисли и депресията, много преди да има антидепресанти и психиатри.

Погледнете и ТУК: Каква е връзката между ревност и депресия?

Симптом №12: Чувство за самота.

Отново едно ужасно чувство, което депресията ни налага да усещаме, макар и да е илюзия. Чувството на самота се появява, когато страдащият не намира смисъл да се вижда, да разговаря и да споделя с хората, които са около него.

В мислите му съществува само една мисъл и тя е „ще остана сам, никой не ме разбира“. Това е илюзия на нашия повреден мисловен модел. Един от най-изявените духовни учители – Емил Куе, казва така: „Ако всеки ден се помъчите да повтаряте една позитивна мисъл, никоя негативна не може да ѝ устои. Тя се изпарява, вярвате или не.“

А сега да разгледаме

ФИЗИЧЕСКИТЕ ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ НА ДЕПРЕСИЯТА!

Б. Физически симптоми и признаци на депресията:

ВЪПРОС №1: Как се поражда ужасното главоболие? –
депресия симптоми главоболие

Главоболието като симптом на депресията се проявява заради липсата на серотонин и магнезий!

Главоболието е съпътстващо състояние на повечето хора, които имат депресия. То се появява от недостиг на магнезий, от липса на серотонин, както и се дължи на занижена емоция.

Главоболието понякога не дава възможност да се мисли, тъй като болката от прекаленото мислене не го позволява. Усеща се туптене между веждите, усеща се остра болка във врата.

ВЪПРОС №2: Гадене

като признак за депресия. Защо се получава?

Знаем, че от болката, независимо от какво естество е тя, се предизвиква гадене. Това е начин на организма сам да се помъчи да премахне тежестта, както и самата болка. Малко хора знаят, че ако дадат възможност на тялото си да се отпусне и да работи, всичко ще изчезне от само себе си.

Гаденето е признак, че организмът се мъчи да се бори – така се освобождава много негативна енергия. Не се съпротивлявайте, ако ви се гади!

ВЪПРОС №3: Какво ще кажете за стомашно разстройство

като предупреждение.

Самият стомах е кух орган, който събира повечето енергия, натрупваща се в нашето подсъзнание. Той е център, в който има много пробойни! Когато се насъбере достатъчно негатив, стомахът предизвиква разстройство, за да ни даде сигнал, че нещо трябва да се изчисти.

Тъй като сме недоверчиви по природа към естествените процеси в организма си, ние се страхуваме. Предупредени сме, че нещо сме създали, а не му даваме да си отиде.

Замислете се, че повечето хора, които страдат от язвена болест са преминали пред депресията!

ВЪПРОС №4: Досадният световъртеж

(виене на свят).

ЛЮБОПИТНО: Трябва ли да изпадаме в депресия, ако в любовта не ни върви особено много?

Виенето на свят се предизвиква от отслабените сили на организма. Изчерпани са запасите на жизненоважни хормони, имаме значителен недостиг на магнезий, който се пренебрегва от пациента. Повечето хора с депресия имат ниско кръвно, студени крайници и потни ръце.

ВЪПРОС №5: В пристъпи на депресия:

затруднено дишане, как става така?

Когато се усети затруднено дишане, това е признак, че се тревожим прекомерно за неща, които можем да променим, но се страхуваме. Клетката на страха продължава да има власт над нас. Паник атаките, както и страховата невроза са прояви и на депресия.

Можем да приложим техниката „дишане от корема и бавно пускане“, за да облекчим страха, че „не можем да дишаме“. Запомнете, че вие дишате! Дишате! Самото усещане може да се контролира – хванете го за рогата и го пратете по дяволите – без страх!

ВЪПРОС №6: Проблеми със сърцето.

Какво представлява едно „разбито сърце“? Болка и стягане в гърдите.

Има приказка, която казва, че сърце не боли. Вярна е. Всъщност на повечето пациенти с депресия сърцата им са напълно здрави – просто ускоряват пулса си от страх, че ще се случи нещо.

Натоварва се сърцето и се предизвиква невралгия. Невралгията предизвиква болките във врата, кръста и гърба. Препоръчват се занимания със спорт, за да се нормализира пулса на сърцето. А „разбитото сърце“ се лекува с обич, но първо към себе си.

ВЪПРОС №7: Депресия и стомах.

Да разясним феномена: Болки в корема.

Болките в стомаха са от напрежение в нервната система. Този кух орган поема цялата шлака на негативизма и така изпитваме болка.

Ако губим и апетит, прескачаме хранения, тогава можем да си предизвикаме язва. Депресията е способна да разболее стомаха ни.

Болки в гърба.

Болките в гърба, кръста и врата се получават от стягане на тялото и страх (емоционално потискане).

Когато не можем да се отпуснем и да дадем възможност на тялото си да се успокои, често невралгичните болки са ужасни и ни пречат да дишаме! Препоръчват се вани с масла, масажи, освобождаващи естествения поток на лимфата.

Бързо отслабване и депресия,

също и от несподелена любов.

Вижте ТУК: Статуси, мисли и лечение на депресия от несподелена любов!

Бързото отслабване се дължи на липса на енергия и отказ да се храним, прекомерно хабене на енергия, изчерпани запаси на организма.

Несподелената любов, последвана от депресия, довежда човек до бързо топене на килограми, дори и да се храни. Няма желание и не изпитва удоволствие от живота. Заместител на храната и енергията са станали негативните убеждения от отхвърлянето и болката. Това всъщност е илюзия.

ВЪПРОС №8: Какво е психотична депресия?

дълбока депресия разбити нерви симптомиПсихотичната депресия е сериозно заболяване на нервната система. Проявяват се мании, много често са необичайни, и са придружени от всички съпътстващи психични симптоми, описани по-горе. Тази депресия е с дълга продължителност. Изисква се много работа, докато индивидът преоткрие себе си.

ВЪПРОС №9: Кога една депресия е тежка?

Една депресия е тежка, когато продължава да съществува повече от 2-3 месеца. Може да прерасне в голям депресивен епизод и да причини тежки последствия на страдащия, ако не се предприемат адекватни мерки.

ВЪПРОС №10: Какво е маниакална депресия?

Този вид депресия се нарича биполярно афективно разстройство и от нея страдат много хора. Аналитиците смятат, че тя се появява в ранно детство или юношеството.

Родителите трябва да бъдат бдителни и да не пренебрегват странности, които децата изживяват или над които акцентират. Тя преминава през периоди на превъзбуда, до меланхолия и това са нейните различни афекти. Много тясно е свързана със семейството.

ВЪПРОС №11: Кога имаме биполярна депресия?

Когато имаме усещането, че можем да постигнем и невъзможните неща. Висок говор, фикс идеи, завишено настроение, до период в който сме в летаргия и не ни се прави нищо. При такава депресия липсва истинска самооценка на индивида за себе си. За лечението на биполярна депресия се използва най-често литий.

ВЪПРОС №12: По какво да познаем така наречената пролетна депресия?

Тъй като през зимния период организмът ни е доста залежал, не ни се прави нищо, не проявяваме особено желание да се движим, се губят важни микроелементи, които през пролетта могат да ни доведат една депресия.

Депресия, която аз наричам- трудно преминаване към новото и пробуждащото се в нас самите. Можем да прекратим появата ѝ, ако си позволим да се забавляваме и през студените дни, да спортуваме, да слушаме хубава музика, да се виждаме по-често с хора и да намерим време за духовна литература. Храненето ни е съществено важно и необходимо. През зимния период то трябва да бъде разнообразно и да включва повече сурови храни. Най-важните от тях са цвеклото, бананите, пресните ядки, магданоз.

ВЪПРОС №13: Как се прави диагностика на депресията?

Диагностика се прави чрез най-различни методи и тестове. Провеждат се изследвания, прави се терапия, прилагат се тестувания. Психотерапията дава представа каква е депресията, как да се подходи и кое е най-подходящото лечение.

ВЪПРОС №14: Как вие помагате при депресия?

Лично аз използвам тестуване. Един от най-добрите тестове и методи е този на Von Zersen. Разбира се, за мен разговорите и срещите ми с клиента са най-важни. Когато клиентите са на разстояние, прекрасна работа вършат и консултациите по скайп! Именно от там се вадят най-добрите заключения и последващи терапии.

Мнение-отзив за лечение на разбита нервна система с консултация

разбита нервна система депресия симптоми излизане

Анелия Стефанова

Имах всички реални симптоми на разбита нервна система и депресия, които прочетох в едно интервю на Виолета Станева. Разкриваха ми се най-неприятните признаци на дълбоко и тежко депресивно състояние.

Писах ѝ за платена консултация, защото през годините бях обиколила всевъзможни специалисти да търся някакво – каквото и да било нещо: терапия, лечение, за излизане от проклетото положение. Но при хаповете и лекарите останах без особен успех.

Всъщност повечето от физическите симптоми се проявяваха в резултат на това, че се разделих с приятеля си и го понесох доста тежко. От тогава започнах безспирно да свалям килограми и да залинявам.

Виолета Станева се съгласи срещу незначителна сума да проведем консултацията по скайп и да ме ориентира по пътя из различните фази на излизане от депресия, през които смяташе да ме прекара. За мен беше голяма изненада, че лечението на моите разбити нерви нямаше да продължи с години, както ми предлагаха различни мои познати психолози.

Сеансът, ако мога така да го нарека, продължи не повече от 20 мин. или половин час. За това време свършихме толкова много работа, колкото през последните години не съм могла дори и да се надявам. Сега съм ок, радвам се на живота и имам нов, по-добър и истински приятел.

Анелия Стефанова, Горна Оряховица

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

16 коментара по “Симптоми на депресия, разяснени подробно + ЛЕЧЕНИЕ от Виолета Станева!

  • И аз ви благодаря! Ще се радвам, ако вие, а също така и другите читатели, ми подскажете по кои теми искате да четете повече материали! Това ще ни помогне да бъда по-полезна на всички! Благодаря предварително!

  • Ще се постараем да ви зарадваме и с други полезни статии за депресията, а и не само! Благодаря ви, Албена Стефанова, за обратната връзка и мнението!

 1. Лошо, от всички тези симптоми се страхувах…
  Аз самия осъзнах това което се случва с мен, просто разума няма сили да се пребори с болката в сърцето.
  Загубих най-голямата си любов в живота си, а я познавах от малка, отгледах я, грижих се за нея, притеснявах се, тревожих се, лекарства й купувах, търпях с години лъжи и изневери, и пак не успях да я изоставя за да не видя сълзи в очите й.
  Но след години преглъщане от моя страна, на нея й трябваше миг за да ме захвърли като боклук…
  Всеки казва жени много, мъж си стегни се, бъди силен, горе главата, не се давай, мъж си, но нищо не може да промени болката която изпитвам, а тази кошмарна липса, и факта, че я докосва друг ме убива.
  Повечето от горепосочените симптоми са на лице при мен, и аз самия ги осъзнавах реално, и от човек силен който помагаше на хората, днес няма кой на мен.

 2. Андрей, надявам се да прочетеш това. Разбирам те. Израстнах самотна без приятели, семейството ми нямаше време за мен. После го изгубих… Повечето роднини, всичките си близки и приятели. Пораснах с мисълта, че не струвам, защото всички ми го повтаряха. И продължавам да го мисля. 60% от симптомите са налични и при мен. Целия ми живот е прекаран с тъжни и депресирани хора. Не съм психолог, но мисля че когато човек е тъжен и депресиран има нужда от някой който го разбира добре. Мен никой не ме разбра за толкова години, но ако желаеш да говориш с някого, бих те изслушала.

 3. От нонстоп 2 месеца съм в депресия. Нямам съвсем никакво желание за абсолютно нищо…не съм концентрирана ..всичко ми е тотално и сякаш окончателно станало безразлично … нямам сън… нищо не ме радва..не мога да планувам работата си… пълна апатия и нега ме е обзела. Пия магнезий и Sam таблетки но не щат да ми помагат. Може ли платена консултация за излизане от симптомите на депресия?

  • Здравейте, Желева, Виктория и Андрей! Свързали сме се вече с Вас на мейлите, които сте си регистрирали по време на вашето попълване на полетата за коментар. Не е проблем и в коментарите, директно тук да се пишат запитванията, стига да не са поверителни. Може и инициали да оставяте. После по мейла ще си пишем с истинските имена. Консултациите с някои от вас вече проведохме. Надявам се и симптомите на депресия и разбита нервна система да са отшумели. Пишете ми пак, похвалете се!

 4. Здравейте и аз след като прочетох статията установих,че имам доста от посочените симптоми.Преди година и половина започнаха моите оплаквания и така стигнах до невролог,който ми обясни,че получавам паник атаки.Нещата явно търпят промени,за съжаление в този зимен период,когато денят е кратък и тъмен и започвам да изпадам в апатия,безразличие…Ще се радвам ако има с кой да поговоря и да споделя как всъщност се чувствам и ако някой може да ме посъветва какво всъщност би помогнало да излезеш от това състояние.За период от 7-8 месеца съм пила Сероксат,но в момента не пия нищо.

 5. Здравейте,разделих се наскоро със скъп за мен мъж.В тежка депресия съм,с опит за самоубийство,умора и нежелание за ежедневните дейности.Продължавам да го търся,да го моля,да гледам профилите му.Той ми подхвърля две думи,оживявам се и после пак ме оставя.Така аз съм отново в тая агония,със страшна сила.
  Безработна съм,а съпругът ми е един агресивен човек.
  Моля Ви да ми помогнете със съвет как да се справя.
  На 3 антидепресанта съм и въпреки това съм толкова зле.

 6. Здравей те.Казвам се З… Преди 1г и половина преживях стрес и изпаднах в някакво състояние като депресия.В началото пиех Ксетонор Лексотан и Атаракс.След това пиех пак Ксетанор и Тритико. Но късно пиех Есобел. Сега пия Сероксат и Тритмика. Немога да спя гадини се,имам главоболие,световъртеж и изтръгване от лактите надолу. Имам 4 деца и най малкото е на 10м. Кажете ми с какво да се излекувам от това състояние защото и кошмарно

 7. Zdraveite , kazvam se Aneliq i pri men sa nalice vsichki simptomi na depresiq. Bqh mnogo zle predi mesec, maikami i saprugat mi mi pomognaha da se vastanovq no predi sedmica vsichki simpomi se varnaha .Sega maika mi pak se opitva da mi pomogne no saprugat mi veche nqma mai takova jelanie.ne che neizka a si misli che se glezq i kolkoto poveche mi obrashta vnimanie na tova az nqma da se stegna i da se opravq. Tova me kara da se chisrtvam mnogo zle .molq da pishete ako moje kak da se spravq sama s tova i da izlqza ot depresiqta.

 8. Дъщеря ми има тези симптоми от години, стигна преди 5-6 години и до анорексия, много е трудно, не знам как да и помогна , а е само на 21 години.

 9. Здравейте, преди два месеца почина наша много близка семейна приятелка, която беше с една година по-голяма от мен. Това беше много голям шок за мен и огромен стрес. Страхувам се от навършването на нейната възраст. Започнах да получавам тежки паник атаки със сърцебиене, недостиг на въздух, повишава се кръвното ми налягане, започвам цялата да треперя. Изпаднала съм в апатия и нищо не ми е интересно. Апетитът ми значително спадна, храня се, но за два месеца съм отслабнала 7-8 килограма. Обхваща ме хипохондрия и започнах да се страхувам от тежки заболявания. Ще уточня, че съм и в критическа възраст и ме тормозят и горещи вълни и изпотяване особено нощем, което се засили в последните 2 месеца. Всичко това комплексно увеличава страховете ми за здравето и живота ми. Интелигентен и разумен човек съм, но не мога да овладея това състояние. Взимам хомеопатични лекарства Игнация и Лахезис, Аконитум напелус за паник атаките, които моментно ме отпускат и като се кача на кантара и виждам, че продължавам да отслабвам и ме обхваща ужас. Изгубих интерес към почти всичко, нищо не ми се прави, нямам желание за секс, което ми създава проблеми с мъжа ми, когото много обичам. Обясних му как се чувствам, а той ми каза да се съвземам по-бързо, че той има нужда от секс. Чувствам се ужасно и вече незнам как да се възстановя. Преди 8 години почина 5 годишната ни дъщеричка и тогава бях пак толкова зле, но поне не бях в критическа… след няколко години неуспешни опити да имаме друго дете, ми останаха качените 15 кг от хормоналната терапия, отчаянието и уязвимата психика. Ще съм много благодарна, ако ми помогнете.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *