След изневяра: Отстраняване на любовница!

Проблем ли е в действителност наличието на любовница и изневяра в живота на мъжа? Как да победим своята ревност и да си го върнем?

Вижте отговорите на брачен консултант Виолета Станева.

Проблемите на двойките днес не идват само от личностната загуба, от прекъсването на комуникация, или от неразбирането на другия. Един от най-основните съвременни проблеми е появата на трети човек във връзката и семейството – любовницата. За много жени другата жена се явява проблем, но дали това е така в действителност?

Да си зададем един основен въпрос: защо мъжът отива при друга, след като уж получава „всичко“ от съпругата или приятелката си?

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Отговор: защото нещо му липсва. Някои могат да оборят това твърдение, като заявят, че в двойката настава рутина, или пък се появяват неразбирателства, но истината е, че мъжете действат и първично, освен всичко друго.

Какво излиза? Какво означава една изневяра и една ревност?

Първо: в двойката липсва нещо – любов, внимание, емоция, комуникация.

Второ: мъжката част от човечеството има заложби да експериментира и да търси компенсация на липсата другаде.

Драги дами, питате ме какво да направите, ако установите, че има друга жена, че сте констатирали изневяра. Много често правя един задълбочен анализ именно на вашето поведение, което несъзнателно подтиква половинките ви да отидат в обятията на друга. Разбира се, много от вас са недоволни от моите отговори, но нека се замислим заедно.

Имате или сте имали една романтична и прекрасна връзка. Дотук добре.

Живеете заедно, прекарвате времето си заедно и изведнъж започвате да се съмнявате, че той има друга. Установявате, че закъснява, разбирате, че се оправдава, виждате, че не е същият? И какво? Повечето представителки на нежния пол изпадат буквално в състояние на „лудост“, яд и чувство за вина. Това е така, защото по някакъв особен начин са разбрали, че има причина, която не е съвсем ясна.

Да, има! Любовницата или заместителката не е виновна. Тя обикновено е жена, която знае какво иска, знае как да го получи и ако не се подходи по правилен начин, обикновено тя печели.

Въпросът е: Как да откъснете любовта на живота си от нейните лапи?

ревност и изневяра

Как да реагираме при поява на ревност у нас по повод на констатирана изневяра

Отговор: превърнете се е по-добрата любовница. Установете ясни правила и прехвърлете топката у него. Щом търси нещо, което не получава, помислете си и напишете своите недостатъци на лист хартия. Точно те са причината мъжът ви да търси онова, което вие не му давате.

Не искам да обвинявам жените, но е добре всяка една от вас, която е установила, че й изневеряват, да анализира какво не дава на човека до себе си. Превръщането ви на по-добрата от двете любовници зависи само от вас и от желанието ви да стъпите здраво на земята и да владеете себе си, въпреки неговите забежки.

Как да стане тази промяна? Как да неутрализирате изневярата и да върнете старото положение?

Помислете какво го е привличало у вас в самото начало. Разровете всеки един спомен и мигновено създайте усещане, което ви кара да се чувствате обичана, въпреки всичко. Липсва ли ми емоция, дайте му я! Липсва ли му нежност в леглото- дайте му го!

Да, звучи изкривено, но е тактика, и то безотказно работеща. Веднъж усетил, че вие сте именно тази, която го е карала да усеща същото, както прави сега неговата любовница, той е ваш!

Отстраняването на другата в играта става лесно и по-бързо, ако вие сами се опитвате да подхождате с емоция, а не с гняв. Има начини, но най-силен от тях е тактическото ви поведение.

Запомнете, че всичко е решимо, а всяка грешка е поправима, дори и ревността.

Дами, ако искате мъжът до вас да вижда и съпруга, и жена, и любовница, бъдете водеща фигура, а не жертва на мъжка забежка. Доказала съм го на клиентки през всички тези години от работата си. Ключът е у вас!

Естествено, всеки случай е уникален. При всяка една изневяра има елемент на индивидуалност. Затова не всичко може да се предскаже и не бива да се говори общо за всички хора и всички двойки. Въпреки че има и общи неща, страданието на всеки човек е уникално и неповторимо. По тази причина е добре да се разгледа вашият отделен случай в подробности и детайли. За целта можете да ползвате моята индивидуална платена консултация, която не е скъпа и се извършва онлайн – с писма или по скайп.

Заедно ще обсъдим проблемите ви и ще вникнем в тях в дълбочина.

Ще открием причините за вашия конкретен проблем и начините за неговото решаване. Повярвайте ми, понякога има подробности, които ужасно силно ви засягат, но някак си остават незабелязани от самите вас. Те обаче няма да бъдат тайна за страничен човек, още повече за специалист по такива „подробности“.

Веднъж човек просто не желае да ги забележи, а друг път няма сетива да ги види. Това е въпрос на възпитание и… практика. Ще ви науча как бързо да локализирате проблема си и да го разрешавате. Вие само ми пишете и аз ще ви запозная с приемливите условия за осъществяването на една такава индивидуална консултация. Ще останете приятно изненадани както от тях, така и от резултата, който ще последва.

Ако желаете индивидуална консултация с мен, очаквам писмата и запитванията ви на: violeta@varnisigo.com или пишете във формата за коментари.

Успех на всички!

Виолета Станева

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Enjoyed this post? Share it!

 

17 коментара по “След изневяра: Отстраняване на любовница!

 1. Здравейте. Имам връзка с един мъж която реално е само секс и то на работното място. Хванах го да си пише с друга жена дори си позволих да прочета какво си пишат. Много бързо погледнах защото не съм го правила до сега и се притесни. Стана ми ясно че е совалка и то в началото. Той има дете от друга жена. Разбрах че тя се е изнесла и живее сама. Той ми е шеф. Връзката ни започна по негова инициатива но аз също исках това. Всичко продължава вече 8 години – секс на работното място. Сега съм много разстроена. Ясно ми е че е имало други жени но аз не съм разбирали за тях а сега. Искам да го задържа. Помогнете.

  • Здравейте, Вили Г. и Ирена Кр.! И двете сте получили отговорите на мейлите, които сте посочили, ако са реални.

 2. Намерих в работния му календар записки за срещи с приятелката ми с която се срещат .Как да постъпя ?

 3. Здравейте! Имаме апартамент, който отдаваме под наем на жена,която е неомъжена на 52 години.Преди 1 година разбрах,че съпругът ми има връзка с нея, но не зная дали е физическа или емоционална. Той е на 59 години. Няколко пъти го хващам да води тайни телефонни разговори с нея късно през нощта. Тя също го търси по телефона или му изпраща SMS,които съм виждала в телефона му. Съпругът ми се промени, започна да ме отбягва, да крие от мен и да ме лъже, така също и да лишава семейството ми от финанси.Помолих го да направи така,че тази жена да напусне апартамента ни,но той ми каза,че не може да го направи,защото тя е била позната на нашата дъщеря.Когато се опитвам да говоря с него за отношенията му с тази жена ,той започва да вика,да крещи и напуска стаята.Казах му ,че се чувствам много наранена и обидена от действията му, но той мълчи и нищо не казва. Решила съм да опитам да проведа още един разговор с него за нашите отношения и какво мисли да прави. Но не съм сигурна дали ще мога да разговарям с него нормално,като знам как ще реагира! Моля Ви за помощ! Кажете ми как да постъпя! За сега още не съм готова за развод. Благодаря Ви!

 4. Мъжът ми има любовница от 7 месеца .Ние живеем в провинцията но три пъти в седмицата ходи до София по работа. Нае апартамент в столицата и любовницата живее там.Казва ми че обича нея обича и мен. Не знам какво да направя вече.

 5. Семейство сме от (…7 години, заедно сме от много повече. Втори брак и за двамата. Преди два месеца съпругът ми поиска да се разделим заради друга, по-млада почти с (…) г. жена.Той е на (…). Станаха обаче някои неща, намесиха се нейните родители, с две думи разделиха се. Връзката е просъществувала около година. Всичко се е случвало в сутрешните часове, когато аз отида на работа. Т.е. времето им за срещи е било доста ограничено. Вечер не е закъснявал, тя също имаше приятел от доста години и не са успявали да уеднаквят поединично излизанията си. Жената я познавам, почти приятелка ми беше, бяхме обща голяма компания, и всичко се е случвало пред очите ни. Никой нищо не е забелязал или поне не е допускал, просто всички бяхме приятели и се забавлявахме. Говоря за клуб по танци, правехме си купони, танци, прегръдки, всеки е близък със всеки и така…, да не ставам досадна.
  Той поиска шанс. Дадох. Тя продължава да е в главата му. Не знам дали кореспонденцията по Вайбър не продължава. Не съм сигурна, че сутрин не ходи отново пред тях да я причаква. Нямам доверие. Искам да се справя, но не знам как. Бих желала и платена консултация, ако може.

 6. Двойка сме от 8 години, през последните 2 приятелят ми е имал друга връзка.След като със сигурност го разбрах го помолих да си тръгне,но той се върна като помоли за втори шанс и каза,че всичко е приключило.Аз обаче не вярвам ,тъй като често се случват неща ,които ме навеждат на мисълта ,че те все още се виждат/тосет съобщения,тел.разговори ,срещи .Искам да продължа с него но му нямам доверие и това ме измъчва много.В същото време с мен се държи мило ,ходим на почивка ,прибира се всяка вечер и се грижи за мен.Не знам какво дамисля и как да продължа…
  Когато го попитам той заявява ,че няма нищо и аз си въобразявам.

 7. Моята ситуация е идентична с тази на Теди, само че сме женени от 20 години и имаме 2 деца.Разбрах, че 2 години съм живяла с човек,който майсторски ме е лъгал без да му мигне окото.Човек, който се връща от среща с онази, сяда на масата и пита какво има за вечеря, очаквайки да му сервирам с усмивка.Преди няколко месеца реших, че не мога да му позволявам да продължава да издевателства над мен по този начин и му бих шута.Най-важното нещо в една връзка е доверието. Когато доверието е предадено – няма връщане назад!!

 8. Здравейте!
  Имам връзка с колега. И двамата сме женени и имаме деца. Връзката ни е сексуална. Той поиска това. Аз нямах против, защото никога не съм искала да развалям семейството си. Никога не съм искала и да изневерявам. За първи път ми се случва. Не зная как стана, но много се влюбих в него. Връзката ни продължава вече 5 години. В началото беше страхотно. Той ме търсеше постоянно, подаръци, изненади. Беше страхотен.
  Проблемът ми е, че той е непоправим женкар и има доста паралелни връзки. Ние сме на 40 години. Той има връзка с 60 годишна колежка, а сега е започнал връзка и с 20 годишната ни секретарка. От тогава той се промени. Стана безразличен към мен. Вече ме търси много рядко. Водим някакви глупави разговори от рода на „здрасти, как е при теб, времето как е и т.н.“ Аз усетих промяната и реагирах доста глупаво и ревниво. Казах му, че знам за тези връзки и, че го напускам. За първи път той каза „както искаш“ и не ме спря. Преди винаги ми казваше, че не иска да ме губи и правеше всичко възможно да ме задържи. Аз като пълна глупачка пак се върнах и така започнах да си тръгвам, да се връщам, да го ревнувам, да му търся сметка. Направо ударих дъното. Започнах тотално унижение. Когато спра да му говоря, той търпеливо ме изчаква една седмица и ме търси, за да ми каже, че му липсвам и ме обича и аз като глупачка, отново обнадеждана съм пак при него. Той явно осъзна, че съм зависима от него и започна да се отдръпва. Вече никога не ми звъни по телефона, а само пише. Дори и писането спря. Преди ми пишеше от сутринта до вечерта какво прави, къде и т.н, но сега е само „добро утро“ и толкова. Трябва да му вадя думите с ченгел.
  Не ме тормози толкова ревността, колкото липсата на комуникация. Много ми е мъчно, че той вече ми няма доверие. Явно с постоянните си скандали и сръдни го изгубих. А не искам да го губя. Имам нужда от тази емоция, която ми дава. Лошото е, че той би искал да сме интимни, а аз нямам желание, поради липсата на комуникация и от няколко месеца все му отказвам среща под някакъв предлог. Това още повече го вбесява и спира да ми говори. Вече толкова сме се изнервили, че дори спря да ме желае интимно. Сякаш се отказа. Осъзнавам, че допускам много грешки и продължавам да ги правя. Днес отново му казах край, защото ми прочете съобщенията, а не ми отговори 2 часа. Това за него е нетипично, защото преди винаги ми е отговарял бързо.
  В крайна сметка аз се превърнах в невротичка, а той е във връзка със супер секси и усмихнато момиче на възрастта на сина му. Осъзнавам грешките си, но нещо в мен ми пречи да ги поправя.
  Моля дайте ми съвет как да постъпя, защото животът ми стана ад. Сякаш изпадам в депресия

 9. Здравейте! Преди 7 месеца започнах връзка с мъж, който е женен, но брака му е пред разпад. Влюбих се много силно в него, смятах, че съм намерила сродната си душа. Летях от щастие, обичах, исках да давам любов. Той имаше прекрасно отношение, но усещах дефицит в отношенията ни.Отдавах го на брака му, обърканото му положение…Един ден случайно разбрах, че има друга връзка, комуникация и отношения, които от писанията помежду им изглежадат доста дълбоки. Питах го. Каза, че е връзка преди мен. Хванах ги, че ходят през ден на хотел и явно се обичат. Много ме боли, объркана съм и наранена. Искам да не бях разбирала. Любовта която изпитвах, се превърна в съмнение и подозрение. Продължавам да правя любов с него. Мисля, че така ще намеря сили да го забравя. Въртят се мисли за отмъщение. Не знам какво се случва.

 10. Здравейте казвам се Снежана , със съпругът ми сме разделени 3 месеца . Той заживя с друга жена . Всичко започна да се обърква Аз много го ревнувах от негова колежка той се опита да ми помогне но аз не успях да се отърся от този кошмар .Стигнахме до там че той се захвана с друга жена- не неговата колежка . Остави ме но се грижеше за мен купуваше дърва плащаше ток даже и моя телефон а аз страдах и се дразнех от всичко това изпаднах в депресия хората ме съжаляваха и аз си мислех че той ще размисли и ще се върне . Имаме брак 30 години и две големе дъщери с две внучки от всяка по 1 дете . Той почна да я води на ескурзий по Испания ,после за нова година по Англия като отвсякъде пускаха снимки хванати за ръце ,той е тираджия и я води със него на курс за 4 дни България- ИТАЛИЯ,не го търсех оставих го не му се обаждах виждаме се когато той има нужда да си вземе винетка дори днес идва АЗ се държа добре с него но усещам че всичко приключва Има ли шанс да си го върна

 11. Здравейте!Скоро научих ,че мъжът ми изневерява с една разведена детна жена.Тя си живее със своето момиче.Заедно сме от 8 години имаме 2 деца ,той е голям женкар,винаги когато му допадне някоя не изпуска.Но с тая ситуацията е друга.Прочетох всичко каквото са си писали.Моят се е влюбил в нея.Умирам от яд и ревност.Постоянно се караме ,все го питам какво му липсвал какво търсел какво намерил.Дните ми се превърнаха в кошмар паднах в депресия,постоянно плача и се питам защо?.Немога да простя и забравям.Исками се да му го върна натъпкано.Той ми разправя че всичко е свършил,моли за прошка,казва че не искал да се раздели обичал мен и децата си много и че без нас не можел да диша.Аз не мога да му вярвам,все си мисля че ме лъже и че връзката им продължава.Чувството за унижение ми убива всеки изминал момент.Нито мога да си тръгна нито да остана и продължа.Какво трябва да направя за да ми улекне.Много ми е зле.Моля да ме посъветвате.

 12. Здравейте.много съм отчаяна.Загубих сън и апетит.От 5 години сме заедно с приятеля ми.Не живеем заедно . но имаме такива планове.Случайно научих паролата му за фейсбук и още се проклинам за това.Видях как е търсил конкретна жена, но беше блокирал съобщенията от нея.Но в един злощастен за мен ден влязох за рутинна провверка в профила му и видях чат с нея.По-точно част от чат защото после видях колко бързо трие разговори.Питаше я може ли да и звънне някой де и тя изчервявайки се каза че може.Започнах да му пускам заобиколни шеги да разбере че подозирам нещо,но той хладнокръвно мълчеше.Докато един ден каза че това било стара колежка,с която са правили само секс докато той е бил женен.Сега случайно му излязла,просто да види как е.И ме успокои много странно:Не бой се,тя си е семейна.Обаче аз като старо куче се разрових дълбоко и открих че тя е разведена с бащата на детето си от 7 години.И не знам дали е семейна с друг.И ми е интересно че си пишат но не са приятели във фейсбук.След като разбра че знам за нея,но неясно от къде знам(май подозира)след доста време не издържах и пак влязох в профила му.Беше тотално блокирана въпросната.И не знам това трик ли е или му е станало кофти за мен.Казва че ме обича.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *