Събиране на разделени двойки: Въведение в техниките на психолога

За събирането на разделени двойки има много и най-различни техники, част от които съм описала в своята книга.

Тук ви въвеждаме в основните положения, останалото е специфично за всяка двойка.

Много се е изписало и изговорило за раздялата. Малко се казва обаче за събирането на разделени двойки. Смятам за необходимо да дам разяснение по този въпрос, защото хората, както и клиентите ми, често изпадат в заблуда, че всичко трябва да става бързо и не могат да чакат.

Но в крайна сметка десетки двойки са успели да се съберат отново,

събиране на разделени двойки

Нетърпението и гневът са сред основните грешки при събиране на разделени двойки

след като са ползвали консултацията ми и моите техники, предназначени за подобни случаи. Тук ви загатвам за част от нещата, които трябва да се знаят, когато навлизаме в тази област.

Нетърпението е основен проблем, когато се говори за събиране на разделена двойка, особено ако положението вече е извън контрол. В книгата си „ Как да си върнем любимия?“ съм описала и разработила едни от основните техники, които могат да се прилагат, когато отношенията в дадена двойка, или брак са претърпели метаморфоза. Може да се запознаете най-напред с тях, а по-късно, ако прецените, да ползвате и персонална консултация при мен. Защото все пак колкото и общовалидни да са техниките от книгата, толкова и може да се каже, че двойка с двойка не си приличат изобщо. Особено ако са в конфликт, ако са разделени или нещастни,

всички двойки страдат по свой уникален и неповторим начин.

Книгата „Как да си върнем любимия“ на Виолета Станева можете да изтеглите безплатно от тук:

image

Всеки един мой клиент опитва и прилага на практика описаното в книгата, но същността на събирането на една разделена двойка се състои главно в търпението и чакането.

Както знаем от най-големия учител – живота, хората са нетърпеливи. Искат всичко да става сега, в дадения момент, в който го пожелаят. Спрете се за миг! Нима една разруха може да бъде преодоляна за секунди?

Замъгляваме погледа си като изпитваме жестоко нетърпение към основния проблем, който искаме да разрешим. Така е и при събирането на разделените двойки. Много пъти съм доказвала на моите клиенти, че нетърпението им играе лоша шега, а в резултат връщането на обичания от тях човек става мудно, или почти невъзможно.

Всеки, който е бързал и искал нещата да стават за броени дни, е изгубил.

разделени двойки - събиране при експерт по брачните отношения

От друга страна търпението често пъти води до съгласие

Много хора се напъват умишлено да разсъждават над въпроса „защо пък точно на мен трябваше да се случи това?“. Този техен стремеж винаги ги навежда в негативна посока и на действие, и на мисъл. Бързането е най-голямата грешка. Искаш ли да си върнеш някого, запаси се с тонове търпение!

Какво представлява книгата „Как да си върнем любимия“ на Виолета Станева можете да прочетете тук:

image

Затова моят съвет към всички „бързащи“ е: всичко идва бързо само при търпеливия! Знаете, че когато се освободите от нагласата „искам сега“ – всичко се стабилизира по-бързо, отколкото очаквате. Събирането на разделените двойки е възможно и с техниките, които от години са доказали действието си, но важен е търпеливият подход по този трънлив път. И знаете ли защо? За да можем да научаваме уроците си.

Това е само малка част от спецификата на проблема.

Повече подробности ще намерите в книгата, която можете да изтеглите безплатно. Или пък, ако желаете, свържете се с мен за платена индивидуална консултация. Така ще можете да получите конкретните техники и стратегии, изработени специално за вашия случай, които ще ви бъдат доста по-полезни, защото ще бъдат съгласувани с особеностите на вашата драма.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Събиране на разделени двойки: Въведение в техниките на психолога

  1. Здравейте Виолета,
    Много ми хареса статията на тема“Какво е любовта?“ Харесва ми посоката на разсъждение и смятам ,че нещата в любовта се базират именно на самоуважението и приемането.От дълго време насам се опитвам да уважавам себе си ,но за съжаление безуспешно.

    Усещам вече,че партньорът ми се е дистанцирал емоционално и сякаш уважението му се топи.Аз ставам обсебваща и изискваща и това още повече го дистанцира.Осъзнавам ,че първото нещо върху което трябва да работя е именно самоуважението.

    Бих искала по някакъв начин,да проведем няколко консултации срещу съответното заплащане. Не зная какъв е начина по който провеждате консултации-онлайн,в кабинет,по телефон или имейл ?

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *