Как да се справя с жена си? – три лесни решения на проблема

Три важни урока за мъже по темата „Как да се справя с жена си“ от брачен консултант номер 1 – Виолета Станева.

Позволих си да дам съвет и по тази наболяла тема, тъй като доста често в практиката ми на консултант, силният пол се обръща към мен е един единствен въпрос: “Виолета, дайте ми съвет как да се справя с жена си/ приятелката си?“.

Е, драги мъже, ще дам моя урок и на Вас, защото има какво да направите, ако срещате трудности в общуването си с нас – жените. Дори самият Зигмунд Фройд в дългогодишните си проучвания на женската психика, не е стигнал до кардинално решение, но аз ще систематизирам на какво ме е научила работата с хората и личните им връзки.

Не бъдете отчаяни, не бъдете песимисти! Решения има, стига да вникнете в съдържанието на всичко, което се опитвате да промените. Да съумееш да се справиш с една жена, означава преди всичко да разбираш тайния й език.

Езикът, с който се изразява жената, е скрит и е пълен с послания.

За да се справите с недоразуменията и да можете по-лесно да комуникирате, е добре да сте запознати не само с женската психология, а да знаете как да я разчитате. На вниманието Ви ще посоча някои основни уроци, които ще са от полза на онези от Вас, които срещат проблеми и не намират изход от дадена ситуация.

Урок 1: Разбиране

razbiiraneЖените, каквото и да си говорим, искат да бъдат разбирани. Но не винаги това, което казват, е това, което вие чувате. Запомнете, че мъжете и жените говорят на различни езици. Когато една жена Ви каже „нищо ми няма“ – задействайте алармата за тревога!

Това не е вярно! Жената иска да каже, че нещо е провокирало поведението й. Там вие сте на ход. Умеете ли да разбирате женския език, ще знаете и как да се справите с него. При отговор „нищо, всичко е наред“, знайте, че не е наред!

Тогава поемете дълбоко въздух и с разбиране вникнете в себе си. Върнете дадена ситуация, за да разберете какво я е ядосало и как можете заедно да поправите тази ситуация. Разбирането е процес на изслушване. Вашият мъжки подход все още не е научен да го разпознава.

Урок 2: Подкрепа

Мъжката гледна точка за женските занимания не винаги е подкрепяща. Мъже, не се сърдете, но голяма част от вас не знаят как да уважат и да подкрепят нещата, които жената прави, или е приела за свое хоби. Запомнете, че женската природа не е първична, каквато е вашата. Към нея се подхожда с деликатност.

Затова, ако се дразните, че жена ви непрекъснато чисти, интересува се от духовни неща, гледа на хобито си като на развитие и повод за радост – помогнете й да знае, че я подкрепяте във всичко. Тогава със сигурност няма да спрете вашата комуникация. Когато жената усети, че вие се интересувате от важните за нея неща, няма да ви е трудно да се справите с проблемите заедно.

Подкрепяйте я, независимо колко странно ви се струва това, което прави. По природа жената иска да усеща подкрепа. Не се оплаквайте пред нея. Жените не обичат мрънкащи мъже. Те се вбесяват от неоценяването ви. Бъдете винаги на ниво. Не избухвайте. Всеки има своите силни и слаби страни.

Урок 3: Милите думи

Признайте си, че доста рядко правите комплименти, нали? При мен идват жени, разбили браковете и личния си живот, защото са живели като в клетка. Не са чули нито една мила дума от партньорите си. Така, рано или късно всичко става рутина и после питаме: „Как да се справя с жена си?“.

Много е важно да пуснете в действие добрия тон. Добрият тон означава да не търсите повод да кажете на жена си, че изглежда прекрасно, само ако е облечена в рокля. Добрият мъж винаги намира повод да прави комплименти. Това действа като афродизиак на женската психика, защото не веднъж съм казвала: ЖЕНАТА обича с УШИТЕ СИ. Всичко онова, което искате да промените във взаимоотношенията си с жените, зависи от подхода ви с думите. Словото е важно и умните мъже знаят как да го използват.

Е, драги мъже, виждате, че начини има, стига да си направите анализ на това, което провокира дадено поведение у жена ви, т.е. – това, което не ви харесва, това от което се оплаквате, това, което ви дразни. Съветвам ви да излезете от общоприетите клишета на връзката си и да опитате да следвате тези лесни 3 урока.

В случай че се затрудните при някой от тях, и не знаете как да постъпите, не се колебайте да се свържете с мен на имейл: violeta@varnisigo.com. Не забравяйте, че всеки случай е уникален, а горните съвети са твърде общи. Те действат абсолютно при всички случаи, но във вашата ситуация може да има нюанси, които трябва да се вземат предвид.

В зависимост от това, докъде са стигнали нещата, нещо може да се добави към тези уроци. Нещо, което важи само за вас двамата, някакъв дразнител или значим фактор, който го няма при останалите двойки! Затова най-добре ми разкажете своята история – на мейла или по-долу във формата за коментари, за да прецизираме заедно какво е нужно да се направи.

Виолета Станева,

брачен консултант.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *