Практикум при събиране на разделени двойки. Овладяване на страха

Повторно събиране след дълга раздяла: Три основни тайни + ритуал. Как се овладява любовта при събиране на разделени двойки ! Научете ги и Вие!

Преди години при мен дойде жена на 35 години, напълно отчаяна и съсипана след раздяла с дългогодишния ѝ партньор. Видимо изтощена, притеснена и депресирана, тя дори не знаеше как да разкаже историята си пред мен.

брачен консултант овладяване на любовта

Много хора са слепи за основните принципи за овладяването на любовта.

Между мен и нея настана тишина, която беше стъпало към осъзнаването на основния проблем на клиентката: защо не е съумяла да овладее любовта навреме?

Изслушах внимателно как след тръгването на партньора ѝ тя напълно съзнателно се стреми да обвинява себе си, а саморазрушителните ѝ мисли бяха замъглили реалната ѝ преценка на проблема с раздялата.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Клиентката ми трябваше да разбере един основен урок: при разделените двойки и при желанието да си върнем партньора най-важно е да се преминат три стъпки, които аз наричам „овладяване на любовта”.

Говоря за овладяване на любовта навреме.

Преди да се стигне до раздяла, много двойки, в това число и моята клиентка, пропускат една основа идея: любовта е необходима тогава, когато можеш да я овладееш.

Какво имам предвид? За да се случи някаква раздяла, нещо се е пропукало. Обикновено се пропуква комуникацията, за която вече съм говорила, но има и друг важен аспект – това е пропуснатото умение да се овладее любовта.

Овладяването не означава опитомяване, нито незабавно изискване от партньора да се промени, защото ние сме решили така. Съществуват три основни тайни при овладяването на любовта и при моята среща с тази жена бях категорична, че ще ѝ покажа какво е пропуснала и как да действа. И така:

Тайна 1. Никога нищо на всяка цена!
брачен консултант как да си върна любимия

Никога нищо на всяка цена. Иначе издавате безсилие и липса на всякакво себеуважение!

Никога, запомнете, абсолютно никога не показвайте, че се нуждаете от някого на всяка цена! (Нищо не се случва на всяка цена – това е неприемане). Овладяването е първата тайна. Тя е именно в това да не проявявате слабостта чрез желанието да притежавате. Това отблъсква и се стига до раздяла.

Тайна 2. За да владееш, първо дай свобода!

Свободният избор, това е доказателство за любовта към партньора ви! Какво означава това? На всеки от нас е дадена свободна воля да избира: да се бори, или да бяга. За това е тайна №2. Аз казвам: Даването на свобода е овладяване, защото, както съм написала и в книгата си „Как да си върнем любимия?”, – „демонстриращият по-малко интерес контролира връзката”.

Тайна 3: Ритуал за овладяване на страх и страхова невроза
рудолф щайнер страх събиране след дълга раздяла на разделени двойки

Това е окултната обосновка на упражнението против страх. Осъзнайте го и ще живеете по-леко!

Повтарянето на израза „страхът е смелост” овладява любовта, защото не допуска разрушителни мисли у партньора, който е бил наранен. Така се предотвратява и страхът от отхвърляне, който е пагубен за много хора. Свободата от страха, че можеш да загубиш някого, дава на самия човек чувство за свобода и това го прави привързан към вас. Нищо не е така обвързващо, както свободата. А кое ни кара да заробваме хората и да им ставаме противни и омразни в резултат на тираничните си действия? Страхът! Страхът да не останем сами, да не ни изоставят и отхвърлят.

Затова като хубав ритуал се препоръчва да култивирате у себе си смелост. Но смелостта не е задължителна, когато искате да се лишите от страха. Понякога е просто хубаво да се доближите до опасността и да я погледнете сериозно в очите. Толкова ли е страшно това? Страхът не е ли един ужасен комплекс, който ме кара да се чувствам като малоценно същество? Не замъглява ли сетивата и способността ми да преценявам събитията трезво? Силите на доброто в света са неизчерпаеми и ако се освободим от глупавите си комплекси, можем неограничено да черпим от тях!

Вместо това ние трябва да се научим да изграждаме така нареченото „вътрешно спокойствие“ пред лицето на всеки един страх. За целта можем да се упражняваме с някакви по-малки страхове. Да се изправим пред нещо, което ни ужасява и да се опитаме да създадем у себе си именно вътрешно спокойствие. Да запазим способността си ведро и открито да разсъждаваме, когато ни споходи страхът.

Замислете се: Всъщност страхът от присъдата помага ли ви? Отменили ли са екзекуцията на някой престъпник за това, че той се е страхувал? Отменени ли са последствията от лошата постъпка на някой човек само за това, защото той е треперел от страх? Не, никога! Страхът никога не помага. Затова изпълнявайте този ритуал за превъзмогване на страха чрез вътрешно спокойствие и хладен размисъл!

Какво толкова лошо ще ми се случи? Как да изляза от тази ситуация, ако попадна в нея? Това са правилните въпроси, които да съзерцавате, а не „Оле, Боже, колко ме е страх!“. Страхът не помага за нищо. Той сам по себе си е страшен и вреден. Освободете се от него незабавно! Така между другото се лекува и страхова невроза и депресия!

Случай от практиката на семейния консултант.

как да си върна мъжа

Как да си върна мъжа? – това се питат много момичета, но често пъти вече е късно! Затова мислете и действайте, а не обратното!

По време на консултацията с моята клиентка и при безброй повторения от моя страна, подкрепа и най-вече – искреност, жената осъзна, че мъжът до нея не е бил овладян, заради прекалените изисквания, страхове, мисли и нагласи, които тя самата е носела в себе си. От своя страна всички тези негативни явления бяха направили от жената една депресирана личност, на която се наложи да работи и върху този психичен проблем.

В период от 5 месеца работа с нея клиентката се научи как да продължи. В момента на осъзнаването на основния ѝ проблем, поведението ѝ се промени.

Как подходихме към дългогодишния ѝ партньор.

Дългогодишният ѝ партньор не беше притискан, не беше подлаган на страх и стрес. Защо? Защото жената вече не носеше у себе си тези усещания. Не след дълго той я потърси, защото това е логичният завършек на една любов, която е овладяна.

Затова ви уверявам, че любовта трябва да се овладява навреме, а тези три тайни са добър старт и за вас, и за онези от вас, които са претърпели раздяла. Позволих си да споделя този случай от практиката си, за да можете и вие да променяте себе си, както любовта променя всеки от нас, но запомнете: безусловно си обещайте, че овладяването започва от вътрешната ви нагласа. Само от вас. Не от партньорите ви.

Виолета Станева

Виолета Станева

Използвайте тези три техники, ако усетите, че сте пропуснали да овладеете ситуацията навреме. Споделете ги и със своите приятели и приятелки в социалните мрежи, които мислите, че имат нужда от тях. Нямате си представа колко много са обърканите хора и тези, които разсъждават грешно, прилагат погрешни практики, имат неадекватни изисквания и после се чудят защо „не им върви в любовта“ или не могат да изградят стабилно семейство. Ужасно много са тези хора! Така че споделете този текст именно с тях! Те ще ви бъдат признателни, защото сте им подарили щастие!

Личните консултации на В. Станева.

Също така ако желаете персонална помощ и разглеждане на личните ви проблеми в подробности, в тяхната специфика и цялост, не се колебайте да се свържете с мен. Аз мога да ви помогна да решите казусите си в своите индивидуални консултации по мейл, скайп или друг начин. Не чакайте нещата да станат необратими! Действайте!

Виолета Станева

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

7 коментара по “Практикум при събиране на разделени двойки. Овладяване на страха

 1. И при мен се получи нещо такова.Моята приятелка поиска да се разделим за време,защото по нейните думи съм я задушавал с присъствието си и с постъпките си.Тя искаше да не я търся и да не и изпращам съобщения,но аз не го направих и така я отблъснах още повече.Когато ми каза,че не иска да бъдем вече заедно и връзката ни се е изчерпала вече,не можах да го повярвам.Но тя иска да си останем приятели и да се виждаме.Каза ми,че иска да го приема като мъж и да променя мисленето и държанието си.Да бъда истински мъж.И е права за което.Разделени сме от 20на дни и аз отново я питам каква е причината за раздялата,а тя не ми дава такава.Казва,че е объркана много.Първо ми каза,че вече мисли,че не съм мъжа за нея,а после ми дава надежда,че нещата могат да се оправят.Аз виждам грешката си,макар и късно.Искал съм да я задържа за мене си,не съм и давал достатъчно свобода,притискал съм я и затова съм я задушил по този начин.А и с настойчивостта ми съм я отблъсквал още повече,а може би тя е искала да види да ли аз ще се променя към по добро и да ли ще осъзная това което съм правил.Не знам и аз какво да мисля.Прекалено много съм объркан от ситуацията и не мога да мисля трезво.Но явно пътят по който трябва да мина,за да си я върна е вътрешния мир и изчистване на съзнанието ми от спомени и въпроса:Какво стана и защо я загубих?Ще се върне ли при мен?
  Моля дайте ми съвет да ли съм в правилна посока или аз самият греша за това което мисля!Благодаря

 2. Запознах гаджето си с приятелката си..и работата стана,че той се влюби в нея и тя в него. След това той трябваше да избира мен или нея.Той избра нея. След като научих коя е избрал много страдах и той избра мен.Изкарахме 3 седмици и после той каза че не издържа и е гадже с нея.Искам да си го върна помогни ми! И междудругото забравих да кажа че в различни градове.

 3. Здравейте, Тихомира! Имейл адресът, който сте посочила, връща писмата. Поща АБВ винаги създава проблеми, дори и самият адрес да не е сгрешен. Така че няма как да се свържем с вас. Моля, опитайте пак да ни пишете, този път с верен адрес или ако предишният е бил верен, тогава ни пишете от друга поща, различна от АБВ.БГ. Съжаляваме за забавянето и проблемите, въпреки че не са причинени от нас.

 4. Как да стана единствена за него ?Има ли решение на въпроса при двойки който не могат да имат деца?

 5. Здравейте,
  можете да се свържете с мен на и-мейл адрес: violeta@varnisigo.com
  Подробно ще Ви обясня как можете да си помогнете, за да разрешите проблема си.
  Поздрави

 6. Доволна и благодарна на Виолета съм, след като проведохме с нея лична консултация за събиране на разделени двойки, успях да изградя наново връзката си с моя дългогодишен партньор, с който имахме дълга раздяла. На сайта принципно има предостатъчно инфо, а също и в книгата, за да може човек да си реши една сериозна част от комуникативните проблеми с партньора, обаче индивидуалната консултация винаги е за предпочитане, защото Виолета Станева навлиза в конкретната съдба и знае каква техника да препоръча за съвсем персоналния случай. Така беше и с мен и моето повторно събиране с моя човек. Виолета ми препоръча технически прецизен ритуал за оправяне със страха, който между другото се хареса твърде и на приятеля ми. Оказа се, че наистина страхът е причината за прекъсването на дълги връзки, защото той води до замъгляване на духовното зрение и опустошителен егоизъм. Практиката беше съвсем ясна и за нула време свърши работа. Препоръчвам! Поинтересувайте се и вие!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *