Психологът: Семейните отношения се разпадат, ако спрете да говорите!

Най-големият враг на всякакви семейни отношения е липсата на комуникация. Представяме ви новия материал на Виолета Станева, автор на продаваната книга „Как да си върнем любимия“.

Една от най-големите причини за разпадане на връзките е нарушената комуникация между двата пола. Ето затова дългогодишният опит на брачен консултант Виолета Станева, ще Ви даде ясна представа защо трябва да намирате верните думи – винаги.

семейни отношения психолог виолета станева

Виолета Станева: За добри семейни отношения трябва много добра комуникация!

Не се замисляме защо спираме да разговаряме с половинките си. В повечето случаи комуникацията и нейното спиране се явява основен проблем, за да се развали една връзка. През годините от своя опит разбрах, че веднъж нарушена, комуникацията между двамата трудно се възстановява. Но! Винаги има едно „но“!

Има начин и съществува техника, с която можете да преоткривате себе си отново.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Просто е: говорете!

Говорете винаги, когато усетите, че нещата излизат извън контрол и нечие действие ще доведе до поредната битка на характери!

Моите клиенти признават, че основният им проблем е, че не могат да изразят и да разкажат за нещата, които спират добрата хармония във връзките им.

Знаете ли защо се получава така?

Защото повечето хора се учудват на нещата, които не получават, заради страха от разговор. Пред тях се появяват бариерите на предразсъдъците, стереотипното мислене, което ни е вкопчило в желязната си клетка, особеностите на характерите, сексуалният живот, липсата на финанси, обществото, мнението на хората и т.н.

Всичко това се нарича саморазруха!

Спрете да анализирате за миг! Огледайте се. До вас седи същият онзи човек, в когото сте се влюбили до полуда и който ви е омагьосал с погледа си. Винаги съм твърдяла, че ако искате една връзка да се съхрани, е нужно да си припомняте онези мигове на първите ви срещи и разговори. Тогава е истинско усещането, че двойката може да се усмихва, да говори, да мисли, да иска – без предразсъдъци, без стереотипи.

Опитвайте да прилагате тази техника, ако не искате да превърнете семейните си отношения в рутина.

Рутината от своя страна става тишина, а след тишината идва и раздялата. Като брачен консултант ви уверявам, че езикът като средство за общуване може да разруши най-голямата стена, която сами сте създали в семейните си отношения. Затова: говорете, говорете, говорете! Има смисъл, а от това само може да спечелите. Искайте и се борете за това, което желаете да имате – винаги и безотказно!”

Виолета Станева

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Психологът: Семейните отношения се разпадат, ако спрете да говорите!

 1. На път съм да изгубя всичко, което имам – моето семейство – жена ми и децата ми (4 годинки и на 1 годинка). Случаят ми е доста сложен и оплетен. Жена ми е споделила с общи приятели че се е счупило всичко и връщане назад няма. Имам лоши отношения с родителите й, а с нея ескалираха нещата последните 2 г. (караници от битовизми). Сега всички ме съветват да я забравя. Но аз не мога да забравя семейството си. Не ми се живее без тях.

  Случайно Ви намерих в мрежата и прочетох Вашата книга как да си върна любимия. Моля Ви от все сърце ако можете да ми помогнете!!!

  Ето моята история:
  Женени сме с жена ми от повече от 5 год. Преди това се познаваме от 3 г. но бяхме гаждета едва от 1 г. преди да станем семейство.
  При нас стана случайно, че бившата ми приятелка и нейния бивш приятел станаха гаджета. Ние с жена ми бяхме много добри приятели (споделяхме си всичко) и в последствие тя забременя и се оженихме. След това минахме през много проблеми, имаме 2 деца. Между ражданията жена ми направи спонтанен аборт. От тогава започнахме да се караме за битовизми. 3 месеца след раждането на голямото жена ми говори с майка ми, че иска да се разделим. В крайна сметка след доста усилия от моя страна и разговори с родителите й тя се върна. Но нещата с битовизмите ескалираха. Така година по-късно тя отново остана при родителите си с децата, този път вече от 7 месеца.

  От тогава тече и процедура по развод. Много разговори видихме, молих я, но тя ми каза, че не ме обичала вече след като многократно съм я огорчавал. Сега предявява и финансови притенции, родителите йм с които не съм се разбирал дори ме псуваха, но въпреки това държаха да сме в добри отношения след развода…

  Отчаян съм, мечтая си жена ми да се върне, не ми се живее дори.

  Можете ли да ми помогнете да си върна смисъла в живота, нея, децата …?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *