Несподелена любов: 8 техники, за да я привлечем или да я забравим завинаги!

Какво се прави при една несподелена любов? Кога трябва да се откажем? SMS-и, които не бива да пращаме. Фрази, които да не употребяваме. Как да го забравя, как да го привлека и др. в интервюто с Виолета Станева.

Виолета Станева е известен психолог, автор на тоталния бестселър „Как да си върнем любимия“.

Още в текста: Любов и болка. Несподелена любов при момчетата, момичетата, мъжете и жените. Песни за несподелена любов и стихове. И още много!

ВЪПРОС: Какво се прави при несподелена любов?

ВИОЛЕТА СТАНЕВА: Многобройни са запитванията и търсенето на отговори на мои клиенти относно несподелената любов. Това е едно мъчително усещане за пренебрегване, с което много хора не успяват да се справят, тъй като то носи болка.

Получавайте първи новите ми материали безплатно на мейла си!

Публикувам рядко и никога не спамя! Въведете своя Email адрес ТУК:

Болката сама по себе си е ужасна, дисхармонична и причинява депресивни състояния, а така не можем да постигнем това, което желаем. „Какво да правя , ако човекът, който искам не споделя моите чувства, не иска да ме разбере, не ме забелязва и т.н„. Това питат хората, които се обръщат към мен.

Казвам, че не е лесно да преобърнем съзнанието на другия, но има реално работещи техники и практиката го доказва не веднъж, че ако ги приложим, можем да привлечем не само вниманието на човека, но и да предизвикаме чувства.

При несподелената любов на първо място се прави обмисляне на възникналата ситуация. Анализираме я, обмисляме я, а след това даваме ход на своите действия. Имаме човек, който не ни иска.

Веднага у нас се задействат автоматично Егото и душата. Тъй като казвам много често, че Егото е лъжовно и на всяка цена иска своето в тази ситуация с несподелената любов, аз имам друг подход, който е побеждаващ. Това е обръщане към душата ни.

какво се прави при несподелена любовПърво си задаваме въпроса как да имаме човека, който ни пренебрегва. Второ – кое изтъква тя или той като причина, за да не ни желае, и трето, как да променим това, което не му допада. Ето тук е разковничето.

Имайки контрол над душата си, на онова усещане вътре в нас, ние спокойно мислено можем да се преобразим в онзи/онази, която би станала обект на желание, на отхвърлящия. Има една стара техника, която се пренебрегва, а е най-силна: трябва да станем същите като човека, когото желаем.

Какво означава това? Да проучим всичко за него/нея, да започнем да правим неща, които той/тя обича, да намерим начин това да се види, да се занимаваме с дейности, които до сега никога не сме вършили. Когато влезем под кожата на някого, който ни отхвърля, тогава настройката ни става доста по-различна.

Осъзнавайки, че сме на прав път, ние се амбицираме и така човекът е привлечен от нас, по-скоро от нашите действия. Сложете нова кожа! Станете онзи/онази , която желаете, изиграйте го по най-добрия начин и вижте реакцията.

ВЪПРОС: Кога трябва да се откажем?

несподелена любов кога да се откажемВ. СТАНЕВА: Да се откажем от целта си е лично решение, което пак опира до въпроса дали искаме силно това, което ни отхвърля. Отказът е вид примирение, ако вие сте убедени, че искате да спрете да се борите, а гласът отвътре ви казва същото, спрете. Но ако във вас и душата ви пърхат пеперуди и решението е “не”, не спирайте.

Понякога, а в практиката ми – най-често, се случва, че точно преди да се откажем да имаме някого, който не споделя любовта ни, тогава разбираме, че се налага да се борим все по-силно. Ако все пак вие усетите, че няма смисъл, това е ваша водеща мисъл , която ви носи негативни емоции, човекът ви наранява повече, тогава е време да спрете. Но преди всичко – опитът е силно оръжие, използвайте го мъдро и хитро.

Кои са SMS-ите, които не бива да пращаме (примери)

СМС SMS несподелена любовВ. СТАНЕВА: Никога и за нищо на света не изпращайте смс от типа да раздавате правосъдие: “всички сте еднакви” е клише, което не само няма да докара обекта на вашите мечти в живота ви, но е и твърде вероятно да го/я загубите завинаги.

Други примери за забранени СМС-и: „Не знаеш какво ми причиняваш“ , „знаех си“, „ти беше всичко за мен“, „мислех, че си различен/на“, „не оценяваш нищо“. Това са все тип съобщения, които могат да прогонят не само несподелена любов, но и дори да разрушат окончателно едни клатещи се, вече съществуващи отношения. Осъждайки с изпращане на подобни СМС-и, директно трябва да се сбогуваме с обекта на страстта ни.

Кои СМС-и може да свършат работа (примери)

В. СТАНЕВА: Да погледнем как можем да изманипулираме един бягащ от нас човек. Ето ви няколко силни примера: „Ти не знаеш, но аз винаги съм с теб“, „Присъствието ти е навсякъде“, „Интуицията ми не ме лъже, а твоята?“. „Имаш ли ангел от плът, без да подозираш“. Ето това са вече подпалващи съзнанието и провокиращи подсъзнанието СМС-и, с които може да боравите спокойно. Те не само създават едно леко объркване у четящия, но и действат манипулативно, защото карат човека да се замисля. А думите, неведнъж съм казвала, че носят силен заряд. Нека да ги използваме умно!

Фрази, които никога не трябва дори да си помисляме да употребяваме?

фрази, които са позволени или забранени при несподелена любовВ. СТАНЕВА: Фразите-убийци ги наричам аз. Добре е да ги запишете, за да не правите грешка, когато се борите с несподелена любов. Ето ги и тях: “безумен/а си” ,”един дол дренки”, “и сам войнът е войн” , “погледни себе си”, “губиш” ,”страхливец”, “мамино синче”, “не знаеш какво правиш”, “по-добре сам/а, отколкото с теб”, “и сам/а мога”.

Не употребявайте тези фрази, ако искате бързо да се подредят плановете ви за осъществяване на връзка с човек, който не споделя чувствата ви.

Фрази, които може да казваме?

В. СТАНЕВА: А тук изброявам обратната страна на монетата: “Радвам се за теб”, “Желая ти успех”, “Вярвам в теб”, “Днес денят ми е по-добър”, “Изглеждаш прекрасно” ,”С теб съм , дори от разстояние”, “Разчитай на мен”.

Това са думи, изрази, които съдържат скрито послание, боравещо с подсъзнанието на другия, като взаимодейства с душата му, вдъхва увереност и дава надежда. Всяка положителна, силно мотивирана и с цел нагласа, може да доведе точния човек, който вие искате, независимо дали той/тя за момента споделя вашите чувства, или не. Запомнете: за всяко начало или отказ си има причина, нека оставим за миг Егото си.

Как може една любов от несподелена да стане споделена?

привличане на несподелена любов, техникиВ. СТАНЕВА: С много постоянство, усърдие, труд и най-вече – с приложими техники, които описвам тук. Също и ТУК: Как да го накарам да ме търси, да ми пише, да ме иска отново, вкл. и женен мъж?

ВЪПРОС: Как можем да привлечем любовта, когато е несподелена?

В. СТАНЕВА: Любовта има своите тънкости, особено когато никой не я споделя, а у нас има куп очаквания. Как се привлича една несподелена любов? Това е едно от най-трудните и почти невъзможни неща, с които в този живот можем да се сблъскаме. Но ако знаем как да подходим, няма да има невъзможни неща.

За да може да имаме желания мъж или жена, първо ще се наложи да се разделим с големите си очаквания, които са пречка за почти всичко на този свят. Нека за начало да си поставим за цел лесно постижими стратегии. ТУК: Има още една статия „Как да го накарам да мисли постоянно за мен, да се влюби, дори с елемент на окачествяване по зодии„.

Една от тях е следната: обмислете добре всеки плюс и минус на това, което искате, дали е за вас, или е плод на големи страсти. След това вижте как бихте могли да провокирате вниманието на човека – както изброих по-горе, използвайте манипулативен стил на поведение. Когато станем идентични с човека, който не споделя нашите чувства, тогава в него се получава объркване и така започва да насочва вниманието си към нас, дори да не изпитва нищо.

В действителност това „нищо“ започва да го заинтригува, появява се внимание, дори любопитство. Хората, които не споделят нашите чувства, понякога стават хората, от които най-много имаме нужда, стават и се превръщат в част от живота ни, но само ако ние променим очакванията си.

Едно от най-ограничаващите ни твърдения е, че „ние не сме способни“, „той/тя никога няма да ми обърне внимание“. Използвайте силата на вашата вътрешна енергия, защото именно тя е водеща, ако искате евентуално да привлечете с известен успех любовта към себе си.

Когато несподелената любов стане споделена и съжаляваш за това.

съжалявам, че спечелих тази несподелена любовВ. СТАНЕВА: Понякога се случва да съжалим за това, което искаме и което сме получили. Знаете ли защо? Защото по време на търсенето и старанието ни, започваме да пропускаме важни черти от характера на онзи, който искаме на всяка цена да бъде до нас.

Обратният ефект на любовта е налице, наричаме го – съжаление, разочарование. Много мои клиенти , които дават всичко, за да постигнат целта си, за да може любовта им да бъде споделена, накрая биват разочаровани, поради заставането лице в лице със същинската личност на принца или принцесата на мечтите си.

Разочарованието е последен етап на любовта, след него идва край. Съжаляваме за вложените си усилия, когато осъзнаваме, че не си е заслужавало, но тук пак опираме до човешкото Его, което винаги иска да притежава, независимо на каква цена. Съжалението е причина двойките да се разделят, защото там отдавна не съществува комуникация, няма никакво споделяне.

Имах клиент, който преди 2 години беше амбициран да грабне вниманието на жена, която изобщо не искаше да говори с него, не споделяше чувствата му. Дамата споделила, че не са един за друг, няма какво да си кажат и някак си отбягваше моя клиент.

След време този човек се амбицира, въпреки нейните категорични думи, провокира вниманието й, спечели я. Разказа ми, че прекарали няколко романтични вечери, както и уикенд на морето. След получаването на внимание, въпреки че жената никак нямаше очаквания, той изведнъж рухна. Посещаваше терапия, защото усещаше, че няма тръпка и усилията му са били напразни. Жената беше заинтригувана, но нищо повече.

Големите очаквания показаха на моя клиент, че е изпуснал истинската същност на желаната дама. В действителност жената беше авантюристка и не желаеше сериозни отношения, каквито искаше мъжът.

Затова не спирайте да правите своите анализи, преди да поискате нещо, което не си заслужава, което ще ви разочарова в бъдеще. За да не „боледувате“, правете проверка на вътрешния си Аз. Не всичко, което блести е злато. Най-силната техника за предотвратяване на съжалението е освобождаване от всякакво очакване.

Разбитото сърце се лекува с нежност, но от подходящ човек. В любовта действайте с пълно доверие на интуицията си. Вижте и ТОВА: Как да го забравя, като го виждам всеки ден?

Особености на всяка несподелена любов

В. СТАНЕВА: Несподелената любов е болка и нищо друго, освен болка. Това е нейната най-важна особеност. Тази болка се изразява в много неща, от рода на мисли „защо на мен“, „провалям се всеки път“, „не заслужавам“, „къде сбърках“, „защо ми се случва всичко това“, „все такива хора привличам в живота си“. Тези мисли създават чувство на ниско самоуважение, на негативна и нелепа самооценка за отношенията между хората, дори към целия свят.

За хората, които живеят в илюзията на несподелена любов, е типично усещането за безпомощност. То води до дълги депресивни епизоди, неврози, панически атаки. Разочарованията от несподелената любов са тежки, но има начини все пак да се справим ефективно с тях, ако искаме.

На първо място е да се откъснем от живот в миналото си. Много хора все още спят зимен сън и не си позволяват да осъзнаят какво се случва с тях. Живеейки в минали епизоди за несподелени любови, травмираме не само себе си, но и околните.

Особеното в несподелената любов е, че не искаме да си признаем, че не всичко, което искаме, е за нас. Понякога човек е по-добре изобщо да не получи онова, което иска, за да не бъде разочарован, но проблемът идва от там, че в мига на адреналин и еуфория, някак си изключваме да мислим за последствията от нашите намерения. Очаквайте нищо, за да имате всичко!

Несподелена любов при жените и момичетата, какво може да кажем за нея?

В. СТАНЕВА: Има някои особености, които е добре да знаем, що се отнася до несподелената любов на момичетата и зрелите жени.

Момичетата все още се намират във фаза на неопределеност и тяхното изживяване от несподелена любов е по-еуфорично, но минава лесно. Момичетата могат да изживяват викайки, плачейки и тръшкайки се за една несподелена любов, след което това отминава. Често при тях е водещ инатът.

При жените, особено тези, които неведнъж са били наранени от мъже, имали са връзки, пълни с разочарования, положението е по-различно. Една зряла жена страда в душата си тихо. Тя осъзнава какво се случва, но е уморена. Несподелената й любов е поредно разочарование, което я обезкуражава, ако тя самата не пожелае да бъде смела.

Това е доста болезнено състояние, от което жените днес не намират изход. Особеното е, че дори доста възрастни жени, все още не събират смелост да изхвърлят ненужното от торбата си. Колкото по-зряла и трезва става една нормална жена, толкова по-тежко изживява всичко, което не отговаря на нейните чувства. Това е заложено в природата на нежния пол.

А несподелена любов при мъжете и момчетата?

консултант, психолог, семейни консултации при несподелена любовВ. СТАНЕВА: При момчетата и мъжете нещата са малко по-различни. Ако едно момче в юношеските си години бъде разочаровано от момиче, това остава за цял живот. Мъжете са раними до мозъка на костите си. Повечето психически травми, комплекси на мъжете днес се дължат на силно несподеляне на любов в ранна, или късна юношеска възраст. Подминава се този факт, но той е доста разпространен.

Забележете, че мъжете, които са разочаровани, наранени, преживели са някакво отхвърляне от жена, днес или са разведени, или непрестанно я търсят като не спират изневерите си. Много трябва да се внимава в отношението на майките към синовете им, защото това също е основен проблем, който кара инстинктивно мъжете да търсят майките си, и така жените ги обгрижват.

Бивайки силно разочаровани от несподелена любов, мъжете разпиляват връзките си, не оценяват жените си, а не след дълго се появяват и комплексите. Особеното е, че мъжът носи раната си цял живот и гневът го разкъсва. Той не може да страда мълчаливо, макар, че има и такива мъже, но те са рядкост.

Несподелената любов се помни вечно!

ВЪПРОС: Защо несподелената любов се помни вечно?

защо се помни несподелената любов?В. СТАНЕВА: Отговарям веднага: защото това, което нямаме, най-силно искаме. Мислите ни отиват точно там, където са ни отхвърлили, където не са дали отговор на нашите чувства. Помним вечно това, което нямаме, защото подсъзнателно си представяме какво би могло да бъде. Помним болката от безразличието, от отношението, от всичко, за което сме се амбицирали и борили, а не са ни отвърнали със същото.

Затова, когато останем сами със себе си, знаем, че някъде има рана, която няма кой да зашие. Болката може да бъде и чувство на лекуване на душата, особено когато я помним с добро. Ако помним негативното и лошото, няма как да се освободим, да преглътнем големия залък и да кажем „край“. Аз винаги казвам на мои клиенти, че в такива случаи вероятно е най-хубаво да се помни с усмивка и добро всяко наше разочарование, за да изградим себе си като по-силни личности.

Несподелени чувства

ВЪПРОС: Защо несподелените чувства се засилват, а споделените отслабват (понякога)?

В. СТАНЕВА: Това е много интересна тема. Бих искала да кажа, че не осъзнаваме как влизаме в една монотонност, която ни кара да отслабваме чувствата си към човека до нас. Свикваме да влачим живота и той нас, а когато се огледаме, няма нищо, което да е останало и да ни задържа.

Предполагам за всеки е ясно, че онова, което нямаме, най-силно ни се иска да е до нас. Затова чувствата ни са по-силни към несподеленото, защото сме устремени към него, а другото някак си приемаме за даденост, а това е грешно.

Винаги искаме някой да споделя чувствата и живота ни, но не винаги знаем дали той/тя отговаря на нашето вътрешно усещане. Има хора, които изпитват толкова силни чувства към човек, който не споделя любовта им, че стигат до крайност да изживеят живота си, „чакайки“ нещо да се промени.

Така подсъзнателно се засилват чувствата, а тези, които вече имат установени връзки, понякога остават в коловози, без да приемат живота за радост и приключение.

Задължително вижте и ТОВАКак да я превъзмогнем? Лечение на несподелена любов!

ВЪПРОС: Кои са най-хубавите стихове за несподелена любов?

несподелена любов, дамян дамянов

Стиховете на Дамян Дамянов за несподелена любов

В. СТАНЕВА: За мен стиховете на Дамян Дамянов си остават вечния стремеж на душата към онова, което не можем да имаме.

Контакт и консултация

ВЪПРОС: Можем ли да се свържем дискретно и директно с вас, за да подходите индивидуално към проблема?

Виолета Станева, консултант, психолог, семейни консултации, несподелена любовВ. СТАНЕВА: Да, разбира се, има вариант за индивидуална платена консултация. Достатъчно е да ми пишете в коментарите под този материал или да ползвате специалната форма за контакти. Също може и направо на мейла violeta@varnisigo.com. Има консултация по мейла, която е по-евтина, а също и по-скъпата по скайп, но подробности ще ви дам, когато ми опишете случая си.

Все пак нещата, които казвам, важат за всички. А спецификата на всеки отделен случай позволява по-бързи и ефективни начини за разрешаване на проблема. Както се знае, всяка нещастна любов е уникална, докато щастливите си приличат. Така че пишете ми, за да решим вашия проблем специално за вас, а не за всички!

Макар и платена, индивидуалната консултация е за препоръчване, защото по-бързо стига до целта и разрешава проблематиката, без да се получават грешки. Нещата стават по-лесно, а ползата и за двете страни е по-голяма. Ако ще правим нещо, да го направим както се полага, професионално и по правилата!

За още инфо: На английски: Unrequited love. На испански: Amor no correspondido. На руски: Неразделённая любовь. На френски: Amour non partagé. На турски: Karşılıksız aşk. На немски: Unerwiderte Liebe.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Несподелена любов: 8 техники, за да я привлечем или да я забравим завинаги!

  1. Здравейте..и аз скоро се разделих с приятелката си колкото и да не ми се искаше..При нас връзката беше без проблемна постоянно искахме да сме заедно не усещахме кога ни минаваше времето .но да стигна до тука я търсех доста време бях настойчив и постоянен… и след всичко това ми звънна бившата докато бяхме заедно и аз просто дигнах за 5секунди беше разговора за неква тъпотия .и не обясних после коя е защото не неисках да я наранявам .първо и казах че е приятелка но тя не ми вярваше и идкаше да си разбере истината..после и казах и тя от тогава започна с обидите на другия ден ме беше блокирала навсякъде…неискаше да ми прости.ходих говорихме тя каза че е приключила вътрешно с мене не искала да ме вижда…аз я оставих няколко дена пробвах пак с цветя вино бонбони ..стояхме 2часа си говорихме неискаше да се оправим защото съм я бил излъгал..минахме през всички емоции през този разговор …но накрая започна да ме нарича мило да ми се усмихва погледа и се промени даде ми да я целувам по бузката…и пак не идкаше да се сдобрим..но аз си тръгнах без да и се моля вече.незнам какво се случи

  2. Проблемът ми е от 8-ми декември 2018 година. Запознах се с едно момиче на един купон и веднага я харесах. След това я потърсих и започнахме да си пишем. Тя ми пишеше почти всеки ден в продължение на 2 месеца. Тя живее в друг град. От комуникацията ни реших, че може да се получи нещо между нас, въпреки разстоянието. Поканих я на рожден ден и тя дойде. Казах й как се чувствам, но се оказа, че тя също се занимава с някое момче и отношенията били сложни, въпреки че няма гадже. Сподели, че е знаела защо съм я поканил, но не разбирам защо все пак дойде. Можеше да ме излъже, а и тя каза, че ако бях поредният който я сваля, би го направила, но не го направи. Казах й че ще е добре да не общуваме за момента, защото ще продължавам да искам нещо от нея и няма да е приятно и за двама ни. Въпреки това тя ми пише понякога, макар и нещо не толкова съществено. Разбирам я че иска някакви отношения, но аз искам нещо повече. Сега няколко месеца по-късно, тя пак е тук в моят град, защото най-добрата й приятелка е тук, а тя ми е колежка. И този факт ме побърква. Чувствам се тъжен и празен. Всеки път като чуя или видя името й, нейна снимка и прочие, се чувствам отвратително. Дълбоко в себе си още тая празни надежди, но знам че няма смисъл. Искам да се отърся и да не се чувствам така, но не мога и това ме изяжда отвътре. В добри отношения сме и не сме се скарали, но не мога да продължавам така. Инстинктивно искам да направя всичко, за да променя чувствата й, но умствено знам, че не мога. Какво да правя? Как да се отърва от тези чувства?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *