Какво е любовта? – отговорът на специалиста

Брачен консултант Виолета Станева ще ви помогне да отговорите на вечния въпрос „Какво е любовта?“ с три лесни стъпки. Има какво да научите! Има над какво да се замислите! Има начин! Има любов!

Според Хайнрих Хайне, любовта е наричана от ангелите „небесна радост“, дяволите предпочитат да използват определението „адска мъка“, докато според хората тя е просто Любов.

Милиони пъти към мен е бил отправян следният въпрос: „Виолета, какво е любов?“. Милиони пъти съм била безкрайно кратка в отговорите си към клинети. Питате се защо? Защото, преди да разберем какво е любовта, ще се наложи да обичаме себе си. От там започва и отговорът на този вечен въпрос. Искате ли да разберете какво е любовта? Как да я разпознаете? Какво трябва да направите, за да се научите да обичате първо вас самите? Ще ви помогна да анализирате себе си в три лесни стъпки. Готови ли сте да поработим заедно?

Стъпка първа към разбирането на „какво е любовта?“: САМОУВАЖЕНИЕ

Ще ме попитате със сигурност защо слагам самоуважението на първо място? Ето и отговорът: преди да обичате когото и да е, каквото и да дойде в живота ви, трябва да имате една реалистична концепция за вас самите и тя се нарича самоуважение. Тук, отварям една скоба и казвам следното: тези от вас, които по една или друга причина са загубили любовта на партньора си, рязко трябва да обърнат листото и да работят за самоуважението. Как да разберете какво е любовта за вас, ако нямате самоуважение? Без него няма как да върнете загубена, или несподелена любов. Ето и лесен начин да поработите над самоуважението си:

*По един път на ден си повтаряйте следното утвърждение: „Аз уважавам себе си заслужавам да бъда обичан/а/“. (Тук автоматично давате първия отговор за вас самите, а той е: ЛЮБОВТА МИ КЪМ СЕБЕ СИ Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГИТЕ.

Стъпка втора към разбирането на „Какво е любовта?“: ПРИЕМАНЕ

какво е любовта - припев

„Какво е любовта“ е един от най-популярните припеви сред младите

Трудно Ви се струва, нали? За да разберат какво е любовта, повечето хора, да я свържат с ПРИЕМАНЕТО. Приемането на дадена ситуация за такава, каквато е, е сила, която малко хора осъзнават. Има един стар духовен закон и той е следният: „Приемеш ли го, то идва при теб такова, каквото го искаш“.

Нека да разясня. Любовта не обича непримиримостта и хората, които не й дават въздх. За това и повечето двойки не умеят да чакат, разделят се, не искат да се приемат. В любовта да приемеш даден проблем, дадена сложна ситуация , означава, че си уважил партньора си. Затова е изключитено важно да знаете, че ПРИЕМАНЕТО е един от най-важните закони в любовта.

Но преди всичко приемането на себе си. Ето и начина:

*Всеки ден, намирайте време за уединение. Оставайте сами със себе си и мислете за дадена ситуация, която ви създава проблем. Мислено си кажете: “Аз приемам всичко със спокойствие и бистър ум“.

Освободете гнева и нетърпението, и това, което искате ще дойде при вас. Осъзнавайте любовта. Тази техника дава резултат бързо, защото вие сте се научили да обичате и себе си, и проблема. Обикнете ли проблема, желанието ви става действителност.

Стъпка трета към разбирането на любовта: КОНТРОЛ НАД ЕМОЦИЯТА

Трудно, нали? Да контролираш себе си е достойно за Нобелова награда, казват някои. Истината е, че ако желаете да постигате ясни, категорични и желани отношения с партньора си, трябва да умеете с любов да контролирате емоциите в себе си. Как бихте могли да изпитате любов, или да разберете какво е тя, ако емоциите ви са рухнали?

Какво е любовта? Да, тя е емоция, но от друг вид. Пагубните емоции към вас самите не са любов. Те са предимно предателски и измамни, но бързо ни въвличат в усещането за нестабилност. Така нараняваме и себе си и хората около нас.

Често ми казват:“ Виолета, от яд и гняв, не мога да се контролирам, искам и искам постоянно нещо. Нещата ми не се получават. Защо и къде бъркам в любовта?“

Ще го кажа с прости думи: всяко едно неразбиране на любовта е заради неконтролиране на емоциите! Любовта сама по себе си не бива да бъде контролирана, но когато в даден момент ние самите не умеем да се смирим, тогава любовта се превръща с изискване. За това не успяваме да дадем отговор на този вечен въпрос за разбирането и любовта.

Емоцията е прекрасна, но не и когато е насочена да „захапе“ партньора ни, и най-вече нас самите. Всичко започва и свърша с нас. Това е разковничето, там е и отговорът. Ето и метод да справяне с пагубните емоции:

*Може да ви прозвучи смешно, и дори странно, но е добре всеки път, когато във вас назрее жлъч, да отидете при огледалото и да му се развикате! Да, развикайте се на огледалото! В този миг ще забележите изражението си! Това е борба със самите вас, не с любовта.

Опитайте се да кажете на себе си всичко онова, което искате да изкрещите на партньора си, и ще видите как моментално ще поставите контрол. Защо ли? Защото хората не обичат да се критикуват!

По време на този метод ще сте получили и още един важен урок: любовта е безусловна и не харесва пагубната емоция. Контролът над себе си е слънцето, от което се нуждаете. Бъдете уверени и ще се убедите сами.

Нека обобщим: Имате три стъпки в разбирането и разгадаването на любовта: САМОУВАЖЕНИЕ, ПРИЕМАНЕ, КОНТРОЛ НА ЕМОЦИЯТА

Какво е любовта? За да бъдете наясно със себе си, приемете , че сте на приключение и опитайте да бъдете максимално отдадени в разбирането си за живота и любовта. Ако се обикнете достатъчно и вникнете в духовната си същност, която е на първо място, ще си отговорите без затруднения на всички въпроси.

Не се колебайте, да се свържете с мен, ако смятате, че срещате затруднения при изпълнението на някои стъпки. Можете да ми се доверите и заедно да намерим начин и път към безкрайния океан от любов , който ни залива всеки ден.

Пожелавам Ви успех,

Ваш брачен консултант:

Виолета Станева

ПОПИТАЙ ВИОЛЕТА СТАНЕВА:

Какво е любовта? – отговорът на специалиста
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *